KRJ 22.06.2014 - tulokset

KRJ 22.06.2014 - tulokset

ViestiKirjoittaja Tierra » 03. Kesä 2014 10:41

KRJ:n alaiset tarinakouluratsastuskilpailut

x Kilpailupäivä: 22.06.2014
x Viimeinen ilmoittautumispäivä; 17.06.2014
x Järjestyspaikka: Starberryssä (STAR1503)
x Vastuuhenkilö: Tierra (VRL-02841, tierra@tierran.net)

x Yksi hevonen voi osallistua yhtenä päivänä kahteen luokkaan
x Yhdeltä omistajalta yhteen luokkaan enintään 4 ratsua
x Yhteen luokkaan enintään 40 osallistujaa
x Hevosen VH- tunnus vapaaehtoinen, omistajan VRL- tunnus pakollinen
x Tulokset tulevat tarinoiden perusteella ja kilpailut ovat avoinna kaikille
x Ponikokoiset (säkä alle 148 cm) saavat osallistua max. Vaativa B tasoisiin luokkiin!

x Tuomarit varmistuvat myöhemmin, vapaaehtoisia otetaan vastaan!

Luokat
1. Helppo D
2. Helppo C
3. Helppo B
4. Helppo B
5. Helppo A
6. Helppo A
7. Vaativa B
8. Vaativa A
9. Grand Prix
10. Grand Prix

Luokat 1 ja 3: Ratsullasi on hieman huono päivä ja se yrittää jopa näykkäistä kun purat sitä autosta. Kuvaile tarkasti kuinka lämmittelet ratsusi ja miten rata meni. Saitko uljaan kilpurisi viritettyä lämmittelyn aikana, vai joudutko radallakin tekemään kaikkesi, jotta näyttäisitte hyvälle?

Luokat 2 ja 4: Vaikka itse olisit valmistautunut miten hyvin tahansa, aina voi joku muu järjestää päänvaivaa. Olette jo radalla kun joku aiheuttaa ongelmia säikäyttäen ratsusi. Kerro mitä tapahtui ja miten siitä selvittiin.

Luokat 5, 7 ja 9: Saavut aamulla talliin ja jaat hevosille aamuruoat, jonka jälkeen pitäisi lähteä kilpailuihin. Ratsusi on kuitenkin kadonnut! Mistä ratsusi löytyy ja miten se oli sinne päätynyt?

Luokat 6, 8 ja 10: Kirjoita runo päivästänne, joka ei sujunut läheskään kuten oli suunnitellut

Osallistuminen sähköpostiin tierra@tierran.net otsikolla KRJ 22.06.2014 tms muodossa:
Luokka
Ratsastaja (VRL-tunnus) - Ratsu mahd. VH-tunnus
tarina


Osallistujat/Tulokset
1. Helppo D tuomaroi gatinha
1. Tierra (VRL-02841) - Boom Boom VH11-017-0545
Purin Boomin autosta ja ori peruutteli luimistellen alas. Se yritti jopa näykkäistä kun olin sitomassa sitä puomiin varustamista varten. Harjailin sen silti läpi ja varustin kuten normaalistikin. Kun olimme kävelemässä verryttelyalueelle, ori pälyili koko ajan veressä olevaa ravirataa. Lopulta käänsin sen hetken mielijohteesta raviradalle, jossa pari ponia ja yksi lämminverinen ravaili. Annoin ponin ravata omaan tahtiinsa ulkoreunaa pitkin ja ihmetellä rauhassa outoa paikkaa. Kun takaa tuli sisärataa pitkin pari ponia ohitse, syttyi Boomissa vanha kilpailuvietti ja se halussi välttämättä näiden perään. Annoin ponin lähteä ottamaan muita kiinni ja sehän yritti ravata kuin raviponi ainakin. Lopulta laukkaveri voitti ja kohta kiisimme kiitolaukkaa raviponien perään. Olihan siinä kuskeilla kummat ilmeet kun takaa tulee laukalla joku keskellä ravirataa! Puolen kierroksen jälkeen hidastin ponin käyntiin ja menimme takaisin koulukilpailuiden lämmittelyalueelle. Nyt Boom oli kyllä pirteä ja hyvällä tuulella, mutta aivan liian täynnä energiaa! Se puhkui ja puhisi ja pörhisteli tammoille höristen kaikille minkä ehti. Sain vaivoin sen lämmiteltyä ja pääsimme ajallaan helppo D rataa suorittamaan. Jouduin jatkuvasti pidättämään innokasta oria, kun se yritti koko ajan tarjoilla laukkaa ja lisätä vauhtia. Lopulta saimme radan suoritettua, mutta papereihin lienee kirjoitettu "vauhdikas suoritus" tai jotain vastaavaa.
"_veressä_ oleva ravirata, kyllä siinä pälyilisi varmasti itse kukin!"

2. Tierra (VRL-02841) - Death Bird PA VH12-017-0357
Varustin kiukkuisen ja vastustelevan Linnun hyvissä ajoin ennen luokan alkua, sillä poni oli ollut erittäin pahalla tuulella koko aamun. Kävelin sen kanssa lämmittelyalueelle ja aloitin verryttelyn käynnissä peruutuksilla, pysähtymisillä ja temmon vaihteluilla. Sain käyttää paljon suostuttelua, kiristystä ja raakaa voimaa, jotta poni teki yhtään mitään. Ravissa pyysin pari kertaa raipan kanssa ponia keskittymään kun sain pieniä pukkeja jatkuvasti. Kun rentoutin itseni ja tein paljon puolipidätteitä ja voltteja, ori alkoi hiljalleen rentoutua ja kuunnella. Silti vielä kun menimme radalle ja tuomarien tervehtimisen jälkeen lähdimme liikkelle, sain käyttää kaikki taitoni, että poni näyttäisi edustavalle. Jouduin komentamaan sitä reippaasti eteenpäin ja ennakoimaan käännökset reilusti, tuntui välillä että etanalla olisi ratsastanut. Pääsimme radan loppuun ja poni pudisteli tyytyväisenä päätään kun purin siltä varusteet päältä. Ei mennyt ihan nappiin tämä päivä!

3. Tierra (VRL-02841) - Samantha VH11-017-0692
Samantha oli ollut aamun äkeä kuin mikä, liekö kiima tulossa tai jotain. Varustin sen rauhassa harjaillen ponin huolellisesti vielä kerran läpikotaisin. Samantha ei meinannut nostaa kavioita ollenkaan ja luimisteli minkä ehti. Varustin sen ja hyppäsin selkään suunnaten lämmittelyalueelle. Ensin kävelimme rauhallisesti edes takaisin kentällä ja annoin sen tottua paikkaan. Kun nostin ravin, sain kaupan päälle myös pienen pukkisarjan. Päätin antaa ponin purkaa höyryjä pois kun kentällä oli vielä reilusti tilaa ja annoin ponin nostaa laukan. Sitten ratsastimme reipasta laukkaa pari kertaa kentän ympäri. Ihmisillä oli kivaa katsoa kun entinen laukkaponi pistelee pientä kenttää ympäri minkä jaloistaan lähtee. Kun hidastin tahtia ja kokosin ponia taas hallintaan, se puhisi tyytyväisenä ja ravisteli harjaansa innoissaan. Kun pääsimme vihdoin radalle, Samantha oli lähes oma itsensä ja ravasi kentälle korvat hörössä. Se kuunteli hyvin ja teki tarkasti mitä pyysin. Suoriuduimme kentältä omasta mielestäni hienosti ottaen huomioon aamun kiukuttelut.

2. Helppo C tuomaroi gatinha
1. Tierra (VRL-02841) - Death Bird PA VH12-017-0357
Olemme ratsastamassa rataamme kaikessa rauhassa, kun yllättäen kuuluu huutoja. En heti vilkaise huutojen suuntaan kun keskityn saamaan Linnun ravaamaan reippaasti ja tyylikkäästi. Kuulen uuden kovemman huudon ja kovaa kolinaa. Käännyn vilkaisemaan sivulle ja sieltä tulee kookas Nissan Qashqai traileri perässään suoraan meitä kohti ilman kuljettajaa! Joku oli vahingossa jättänyt auton niin, että se pääsi vierimään loivaa rinnettä alas kiihtyvällä nopeudella ja suoraan kentälle. Auto rikkoo jo aidan ollen vain muutamien metrien päässä meistä. Sekunnin pysähtyneen hetken jälkeen herään ja pakotan ponin ravaamaan pois auton tieltä. Joku mies juoksee auton vierellä yrittäen avata ovea, jotta saisi auton pysähtymään. Viimein hän pääsee vetäisemään käsijarrusta ja perään sammuttamaan auton, juuri ennen ojaa. Lintu steppaili silmät pyörien paikallaan ihmeissään tilanteesta. Siinä menivät kentän aidat uusiksi! Pääsemme jatkamaan suoritusta vähän ajan päästä kun auto siirretään pois kentältä.
"Tarina oli osallistumisista yllätyksellisin ja siinä oli rutkasti jännitystä."

2. Tierra (VRL-02841) - Samantha VH11-017-0692
Kentän laidalla oli koko päivän pyörinyt joukko lapsia heliumpallojensa ja karkkipussiensa kanssa. Joku oli jo heistä käynyt sanomassa tuomaristolle, mutta mitään ei tapahtunut ja sanoin kaverilleni hetki ennen suoritustamme, että nuo lapset aiheuttavat vielä ongelmia. Lähdimme Samanthan kanssa radalle ja eiköhän joku noista vaahtosammuttimen kokoisista taliaivoista päästä tyhjän karkkipussinsa tuulen vietäväksi juuri kun olemme kohdalla. Samantha onneksi vain väistää säikähtäneenä hieman sivulle ja voimme jatkaa suoraan rataa. Tästähän nämä tulevaisuuden toivot innostuivat ja kun tulimme seuraavan kerran kohdalle, päättivät he soittaa meille kannustusmarssin! Harmi vain, että se piti tehdä kivillä täytetyllä limukkapullolla, puhkaisemalla pari palloa ja ölisemällä kuin liikaa viisasten juomaa saanut simpanssilauma! Samantha päättää ottaa hatkat ja samalla säikähtää pari muutakin hevosta verryttelyalueella. Onneksi tästä tuomaristo jo hermostuu myös ja pian vanhemmat hakevat armaat vintiönsä parempaan paikkaan.

3. Tierra (VRL-02841) - Boom Boom VH11-017-0545
Boom tuntui virkulle ja reippaalle ratsastaa ja ratamme sujui hienosti. Olimme jo lähes lopussa, kun kentän vieressä jo vähän aikaa seisoskellut poni riuhtaisee itsensä irti omistajalta ja pinkaisee portista sisään! Tamma säntää suoraan Boomia kohti ja ori tietenkin pysähtyy ja jää tuijottamaan ponia. Ilmeisesti tälle selvässä kiimassa olevalle neidolle Boomin häikäisevä suoritus ja upea ulkonäkö olivat liikaa ja se päätti kokeilla onneaan. Sain todella pidellä oria, ettei pääsisi käymään minkään sortin vahinkoa, kun tamma keimaillen alkaa lähennellä meitä minkä ehtii. Omistaja pinkoo kentän laidalta nolona hakemaan poniaan pois. Shetlanninponit pistävät pystyyn dramaattisen show'n suuresta erosta ja traagisesta rakastavaisten tuoreen suhteen tuhoamisesta. Saamme vielä jatkaa radan loppuun, vaikka on hieman vaikeaa saada enää ori kuuntelemaan mitään kun se vain huutelee vielä viimeisiä rakkaudentunnustuksiaan uudelle ihastukselleen.

3. Helppo B tuomaroi Sofia W
1. Tierra (VRL-02841) - Vanessa VH05-017-5727
Vanessa luimisteli ja riekkui narun päässä kun varustin sen lämmittelyä varten. Kiipesin vastalauseista huolimatta kyytiin ja ohjasin sen kohti kenttää. Tamma pisti jarrut pohjaan portilla, eikä millään halunnut kentälle. Käänsin sen lopulta kohti metsikköä joka oli vieressä. Annoin ponin kävellä sinne ja napsia maasta ruohoa. Lopulta keräsin ohjat ja pyysin tammalta ravia. Vanessa nosti vastahakoisesti ravin, mutta hiljalleen korvat nousivat pystyyn kun edessä oli leveä metsätie. Annoin sen ravata hetken omaan tahtiinsa ja sitten pyysin hieman lisäämään tempoa. Poni reagoi heti ja tuntui piristyvän maastoilusta. Takaisin palatessamme oli jo melkein meidän vuoro. Vanessa tutui piristyneen maastolenkistä ja vaikka se vielä vähän kiukutteli ja vastusteli välillä pyyntöjäni, pääsimme kilpailusuorituksen kunnialla läpi.
"Tällä kaverilla ei selvästi ollut tänään ihan paras mahdollinen päivä, mutta ratsastaja sai sen hienosti tsempattua loistavaan kisasuoritukseen. Esitys osoitti, miten suuri merkitys on ratsukon keskinäisellä kunnioituksella ja luottamuksella; tammaa ei olisi huvittanut niin sitten ollenkaan tehdä yhtään mitään, mutta se suostui suorittamaan osuutensa ollakseen ihmiskaverilleen mieliksi."

2. Tierra (VRL-02841) - Presta Buffered Case VH12-017-0358
Olin aamun aika hukassa kun Kaapo oli aivan outo. Se yritti näykkiä kaikkia ja hirnui koko ajan tammojen perään. Pahinta peläten kiipesin kuitenkin selkään ja ohjasin ponin lämmittelyalueelle. Siellä päätin antaa ponin näyttää mitä haluaa tehdä, josko mieli paranisi. Niinpä menimme käyntiä pitkin kenttää rauhalliseen tahtiin ja yritin samalla ehdotella väistöjä ja taivutuksia. Kaapo totteli vastahakoisesti, mutta totteli kuitenkin. Nostin ravin ja siinä jatkoimme samoja harjoituksia. Poni herkistyi hiljalleen ja alkoi palata normaaliksi itsekseen. Mikä lie aamukiukku ponilla ollut, sillä kun otin vielä laukassa muutaman voltin ja pysähdyksiä, se oli jo täysin rauhallinen ja kuuliainen. Kummallinen tapaus. Radalla suoritus meni esimerkillisesti, sillä Kaapo kuunteli ja totteli mitä ikinä pyysinkään.

3. Tierra (VRL-02841) - Mic Hahahaham VH12-111-0016
Hami oli ollut vähän kärttyisänä aamun ja kauhulla ajattelin rataa joka meidän pitäisi ratsastaa hetken kuluttua. Päätin ottaa kaiken ajan irti ja lähdin hyvissä ajoin kentälle lämmittelemään. Pyysin heti käynnissä tammalta reipasta tahtia ja yritin saada sen oikein herkäksi. Poni luimi ja heitteli takasiaan kiukuissaan, mutta totteli kuitenkin. Tein temmonvaihteluita ja paljon puolipidätteitä ja yritin pärjätä mahdollisimman herkillä avuilla, sillä poni hermostuu helposti liian kovista otteista. Tein laukassa ympyröitä toiseen päätyyn ja vaihdoin välillä suuntaa. Tamma alkoi pehmetä ja rentoutua laukkaharjoitteiden aikana ja sain sen kuuntelemaan apuja.

4. Helppo B tuomaroi Sofia W
1. Tierra (VRL-02841) – Vanessa VH05-017-5727
Olimme suoriutuneet radalla jo yli puolen välin ja olin erittäin tyytyväinen tähän astiseen suoritukseen. Yllättäen kuului kovaa huutoa ja kentän takalaidalta syöksyy lauma karvaisia siivousmoppeja narut perässään! Vanessa hyppää pystyyn ja saan sen vaivoin pidettyä aloillaan kun valkoiset puudelihuiskut pinkovat haukkua räksyttäen kentän ylitse suoraan toiselle laidalle. Emme ehdi heti edes tajuta mitä juuri tapahtui kun pari naisihmistä juoksee huutaen kentän reunaa pitkin hameenhelmat lepattaen ja kukkahatut päässä poukkoillen fifiensä perään. Saamme aloittaa suorituksen alusta ja Vanessa onneksi ei tunnu olevan tilanteesta milläänsäkään.
"Hauska tarina! Alkuun sai sopivasti ihmetellä, että tosissaanko sieltä hyökkää lauma karvaisia moppeja, mutta nopeasti selvisi, että kielikuvalla tarkoitettiin koiria. Vanessa käyttäytyi tosi nätisti näistä ympäriinsä melskaavista puudeleista (ja niiden hienostelevista omistajista...) huolimatta."

2. misery. (VRL-01080) - Moon Minerva
Miinan kanssa koulurata meni täydellisesti ja se tuntui kerrankin liikkuvan omasta halustaan. Olin kaartamassa lopputervehdykseen, kunnes tapahtui jotain hyvinkin hämmentävää. Radalle juoksi pieni kirjava shetlanninponi riimunnaru perässä roikkuen. Miina pysähtyi niille sijoilleen, puhisi hetken ja otti sitten ritolat pukkilaukalla. Jäin hölmistyneenä tutkimaan kentän pohjaa. Shetlanninponi juoksi Miinan perässä häntä tötteröllä ja Miina juoksi sitä karkuun henkensä hädässä. "Idiootti hevonen, meillähän on talli täynnä tuollaisia karvakasoja", manasin hiljaa lähtiessäni karkulaisten perään. Koulutuomari hoksasi vihdoin viheltää merkiksi, että keskeytimme suorituksen. Hetken kuluttua ponin perässä ryömi yltä päältä mudassa oleva ponityttö, joka pahoitteli tapahtunutta. Tässä vaiheessa itseäni alkoi jo naurattamaan koko episodi. Miinakin selvisi tapahtuneesta vain järkytyksellä ja jatkaa tarhailua shetlanninponien kanssa normaalisti kotona.

3. Tierra (VRL-02841) - Presta Buffered Case VH12-017-0358
Kaapo on ollut hieman jännittynyt päivän ja se enteilee aina ongelmia kilpailusuoritusta ajatellen. Lämmittelen sen huolella ja siirrymme kentälle suorittamaan helppo B ratamme. Tervehdimme tuomaria ja aloitamme suorituksen. Kun olemme pitkällä sivulla ravaamassa, kipittää kentälle äkkiä kokonainen siiliperhe! Äiti-siili, isi-siili ja kolme pientä vauvasiiliä taapertaa päättäväisesti kentän viereisestä pensaikosta lasten häirittyä niitä. Kaapo katsoo kauhistuneena hetken siilejä ja yrittää sitten suorittaa "pelastautukoot ken voi" -liikkeen eli sännätä kentältä ulos. Saan sen vaivoin pidettyä hallinnassa ja pari avuliasta ihmistä lähtee siirtämään siilejä turvallisempaan paikkaan. Kun siilejä vielä siirretään, seisomme aidan vieressä Kaapon kanssa ja aidalle muutaman metrin päähän pölähtää orava. Tämä on jo liikaa Kaapolle ja huomaan yllättäen olevani maassa ja poni viilettää kentän avonaisesta portista kohti varikkoaluetta. Kun poni on saatu kiinni, pääsemme yrittämään uudelleen pienen hengähdystauon jälkeen. Tällä kertaa rata menee ilman kommelluksia.

4. Tierra (VRL-02841) - Mic Hahahaham VH12-111-0016
Hami oli energisellä tuulella ja oli oikein ilo ratsastaa sillä, kun poni tuntui reagoivat kaikkeen ihanan herkästi ja innolla. Päivä oli ollut hieman tuulinen ja painostava. Aurinko paistoi, mutta taivaalle alkoi kerääntyä tummia pilviä. Emme antaneet niiden pelotella vaan lähdimme radalle reippaasti ja lennokkaasti. Olimme päässeet ensimmäiseen laukkaosuuteen kun täysin yllättäen viereen valtavaan vanhaan honkaan iskee salama! Heti perään jyrähtää korvia huumaavasti ja jyrinä sekoittuu pirstoutuvan muun räsähdykseen. Hami loikkaa silmät pyörien kiitolaukkaan, mutta pysähtyy kentän toiseen päähän poukkoilemaan kun ei pääse enää kauemmas karkuun. Honka halkeaa nätisti kahtia ja jää vielä pystyyn. Hetken aikaa on täysin hiljaista ja sitten koulutuomari viheltää pilliinsä. Saamme käydä rauhoittumassa hetken ja tulla seuraavan ratsukon jälkeen uudelleen. Menee aikansa saada poni rauhoittumaan ja uusintakierros menee hieman jännittyneemmissä merkeissä.

5. Helppo A tuomaroi Sofia W
1. Tierra (VRL-02841) - Carimba's Vegas VH11-022-0094
Olin paikalla jo tavallista aikaisemmin, jotta ehtisimme varmasti kilpailuihin. Tallin ovia availlessa ihmettelin kun se ei ollutkaan lukossa. Menimme sisään ja aloitimme normaalit aamutoimet, kun tajusin että Vegas puuttui. Myös orin varusteet olivat kadonneet seiniltä ja karsinan ovi oli apposen auki. Hoidimme muut hevoset loppuun, kun samalla etsimme kadonnutta ponia. Kesken töiden kuului kavioiden kopsetta ja pihaan asteli tallityttömme Vegasin selässä. Hän oli päättänyt käydä lupaa kysymättä aamuratsastuksella ja ajatellut ehtivänsä takaisin ennen kun saavun paikalle. Loppu hyvin kaikki hyvin, mutta tallin ovien lukot lienee syytä vaihtaa.
"Mielenkiintoinen tarina, jossa sai jännittää, että mistä ratsu lopulta ilmestyy. Onneksi Carimba's Vegas ei ollut lähtenyt varkaiden mukaan, eikä tallitytön omavaltainen aamuratsastus väsyttänyt ratsua tai muutenkaan pilannut sen kisasuoritusta!"

2. Tierra (VRL-02841) - Hambuz VH11-111-0001
Kaikki alkoi olla valmista lähtöä varten. Pakkasimme loput tavarat autoon ja aloimme lastaamaan poneja. Saavuin Hambuzin karsinalle ja hämmästyneenä pysähdyin oven viereen. Poni oli kadonnut karsinasta! Siellähän se vasta oli ja syödä mutusti heiniä ja aamuruokiaan minkä ehti. Hetken aikaa pälyilimme joka suuntaan ja tarkistimme autonkin etten vain olisi jo pakannut sitä kyytiin. Mutta ei, ponia ei näkynyt missään. Seisoskelimme karsinan vieressä raapien päitämme, mihin ihmeeseen tamma oli voinut kadota tässä välissä. Yhtäkkiä karsinasta kuuluu kolinaa ja poni kömpii pystyyn lattialta! Se oli makoillut aivan ovea vasten niin hyvin seinän suojassa, etten ollut vain nähnyt sitä korkean oven takaa, kun en ollut kurkkinut sisälle asti kunnolla.

3. Tierra (VRL-02841) - Mic Waddahl VH12-237-0005
Ihanan lämmin aamu, miten kaunis päivä tulossa! Nautiskelimme lämmöstä ja leppoisasta tuulesta kun keräsimme viimeisiä tavaroita kyytiin ja aloitimme ponien lastaamisen. Olin vienyt pari ponia autoon tammatallista ja siirryin oritalliin hakemaan Waddahlia. Pysähdyin aloilleni kun tajusin että ponin karsinan ovi oli raollaan ja oria ei näy missään. Mihin ihmeeseen se olisi ehtinyt kun tallissa ei ollut muita kuin minä ja en ollut ponin karsinaa vielä edes avannut tälle aamua, heittänyt vain heinät sisään ja silloin poni oli paikalla. Juoksin ensimmäisenä rehuvarastolle, sillä sinne Waddahl yleensä karattuaan säntäsi ensimmäisenä. Ei näkynyt siellä, joten kävelin takaisin tallille. Huomasin sivusilmällä liikettä hevoskuljetusauton vieressä ja siellähän se Waddahl yritti änkeytyä tammojen seuraan jo kyytiin! Poni oli ilmeisesti halunnut varmistaa että pääsisi myös mukaan ja siellä se seisoi rivissä muiden ponien kanssa. Kiskoin ponin pois tyttöjen välistä ja vein omalle paikalleen, jotta päästiin matkaan.

4. Tierra (VRL-02841) - Sandshine VH12-111-0014
Saavuin aamusta talliin jakamaan hevosille ruoat ja pakkaamaan loput tavarat autoon. Aurinko paistoi jo mukavasti ja juttelimme niitä näitä tavaroita keräillessämme ja poneja lastatessa. Viimeisenä ajattelin pakata Santun, mutta kun saavuin karsinalle, se olikin tyhjä! Minne poni tässä ajassa ehti, vastahan annoin sille aamueväät. Kävin kurkkimassa muutkin karsinat läpi, mutta ponia ei näy missään. Kaveri tulee kohta myös paikalle ja kyselee mitä etsin. Kun selitän asian, kaveri katsoo kummasti ja toteaa että Santtuhan vietiin jo ensimmäisenä autoon. Tätä se liian hyvä seura teettää, ei edes tajua mitä on tekemässä.

6. Helppo A tuomaroi mette
1. Tierra (VRL-02841) - Sandshine VH12-111-0014
Voiko päivä pahemmin alkaa
kuin jos ukkostaa ja vettä sataa?
Ponit hyppii pystyyn ja karkaa,
tavarat hukassa, voi omistaja parkaa!
Kun kaikki istuu jo kyydissä
ilmoittaa kuski, "täytyy käydä vessassa".
Sama jatkuu pitkin matkaa,
istunnolla täytyy käydä joka puskaan.
Kenttä litimärkä
vettä loistuu, voihan rähmä!
Poni kiukkuaa kun kaviot kastuu
ja monta muutakin mutkaa matkaan mahtuu.
Kas radalla loistaa suuri tähti,
vähän ehkä jopa lapasesta lähti
tuon ponin suuri egoilu
ja tyttösille keimailu.
"Neljännen säkeen "voi omistaja parkaa!" kitetyttää koko runon. Hauskasti keksitty, miten muun muassa kuskin vaivat pilasivat päivää."

2. Tierra (VRL-02841) - Mic Waddahl VH12-237-0005
Kuka kurja kehtaa häiritä häntä,
poneista suurinta, ihmeellisintä!
Tuumaa Waddahl heti aamuun,
luimii ja yrittää kimppuun.
Autoon saatiin juuri ja juuri
se ponin ego suuren suuri.
Ja siellä se raivos ja paukutti seinää,
ei edes halunnut heinää.
Matkalla ajettiin kissan päältä,
voi sääli, ja harmi häntä
jonka kissa se sattui olemaan.
Mutta mitä sitä suremaan
kun myöhässä jo oltiin
ja matka on pitkä niin.
Kilpailuissa huomataan hätä,
ei ole ilmoittautuminen tullut perille vai mitä?
Päästiin silti ratsastamaan
ja rata suorittamaan.
Ei siihen vaikeudet ne loppuneet vielä
voi hirviä ja poroja nähdä tiellä!
Melkein kolari sattui
onneksi vain melkein, kukaan tuskin loukkaantui.
Kotona ponit talliin purettiin,
ruusukkeet seinille ja sitten koko yö nukuttiin!
"Hyvin keksitty asiat, jotka ei menneet ihan putkeen kisapäivänä."

3. Tierra (VRL-02841) - Carimba's Vegas VH11-022-0094
Voi sottapytty mikä lienet!
Jäi solmuun meiltä kaikilta kielet,
kun aamulla talliin saavuttiin
ja Vegasin karsinaan katsottiin.
Oli ori lannatta pyörinyt,
kaikki lettinsä purkanut
ja haavankin itseensä lyönyt.
Kiireen vilkkaa ponia pesemään
muut tavaroita pakkaamaan
ja poneja lastaamaan.
Kisapaikalle myöhässä tultiin,
onneksi vielä radalle päästiin.
Poni vielä kehtasi show'ta vetää
yrittää luistaa töistä ja pukkeja heittää.
Kaikkiaan hyvin rata itsessään meni,
mutta kotimatkalla huononi keli
ja vettä tuli kaatamalla.
En ole ennen ollut reissulla vastaavalla.

4. Tierra (VRL-02841) - Hambuz VH11-111-0001
Aurinko paistoi,
mutta vettä satoi
ja siksi tiellä kastematoja matoi
niin että neitiponi ei kävellä voinut.
Saimme toteuttaa monet temput
ja hakea kaikki mahdolliset herkut,
jotta poni autoon käveli
ja rattiin pääsi vihdoin veli.
Oli matkalla myrskyä ja tuulta,
välillä hukassa meiltä suunta
ja kilpailupaikalle ei meinattu löytää, mitäs muuta.
Lämmittely meni ihan pelleilyksi,
varusteet rikkoutui, voi miksi!
Radan vieressä joku pentu hullu
säikäytti tamman ja eihän siitä mitään enää tullu.
Kotia päästiin hädin tuskin
kun oli vielä ajettu pitkin puskin.

7. Vaativa B tuomaroi Alaera
1. Heidi N (VRL-01725) - Ryövärin Mysteriina VH14-018-0474
Aamuruokien jälkeen kävelen takaisin Miinan karsinalle suitset, päitset ja kuljetussuojat kädessäni. Ne kuitenkin tippuvat maahan kuolaimet kilisten, kun tajuan tamman karsinan olevan tyhjillään. Paniikki iskee syvälle ja alan epätoivoisesti etsimään ratsuani, jatkuvasti toki vilkuillen kelloani, sillä olimme jo nyt tiukalla aikataululla. Lopulta saan avukseni kolme muuta tallilaista ja kaikki huhuilevat Miinaa vuorotellen. Kierrettyäni tallissa vielä uudemman kerran kuulen varustehuoneesta kolinaa. Kurkkaan sinne ja kukas sieltä löytyikään - mustanvoikko suomenhevostammani maistelemassa omaa estesatulaansa tyytyväisen näköisenä. Huokaisen helpotuksesta ja riistän urhean sotaratsuni oman satulansa kimpusta pois, varustan sen matkustuskuntoon ja talutan traileriin.
"Hyvin suoritettu tehtävänanto. Vaikka tarina ei ollut pisin mahdollinen, sait silti kerronnan sujumaan hyvin eikä tarina edennyt hätäisesti. Mahtoi olla hyvän makuinen satula!"

2. Tierra (VRL-02841) - Geometric Problem ox VH11-034-0032
Tulin talliin, jossa oli hirveä hulina päällä. Tytöt juoksivat sinne tänne päättöminä kuin sokeat sopulit. Kun sain viimein heistä selvää, minulle kerrottiin Geometrix Problem oxin kadonneen mystisesti yön aikana. Tytöt olivat jättäneet ruokien jakamisenkin kesken ja lähteneet etsimään hevosta. Autoin heitä etsimisessä, mutta ei tammaa tuntunut löytyvän mistään. Lopulta oli pakko jakaa ruoat kaikille loppuun, sillä muut hevoset alkoivat hermostua. Kippailimme ruoat karsinoiden etulaidassa oleviin kaukaloihin ja istuimme sitten alas miettimään mitä tehtäisiin. Tamman karsinan ovi oli ollut kiinni, samoin kaikkien muidenkin. Yhtäkkiä eräästä karsinasta kurkkaa kaksi päätä, jotka kilvan yrittävät saada ruokaa kaukalosta. Mitä ihmettä hevonen teki toisen hevosen karsinassa! Ilmeisesti tamma oli ollut makuulla karsinan perällä ettei kukaan huomannut sitä toisen tamman takaa. Olimme joutuneet siirtämään nämä kaverukset jokin aika sitten eri puolille tallia väliaikaisesti ja kai siinä oli ikävä iskenyt niin kovasti, että piti lähteä etsimään kaveria. Geometrix Problem oxin taidot lukkojen avaajana kyllä tiedettiin, mutta olipa velmu osannut sulkeakin ovet! Onneksi hevonen löytyi ja pääsimme ajoissa matkaan.
"Hyvin suoritettu tehtävänanto. Hyvä kerronta ja tarina etenee sujuvasti. "

3. misery. (VRL-01080) - Moon Mystiikka
Jaaha, taas yksi kilpapäivä edessä. Kello oli hieman vajaa viisi aamulla ja kahvin voimalla yritin saada itseäni skarpiksi. Kävin heittämässä hevosille talliin väkirehut ja aamuheinät. Myssyn karsinassa oli kummallisen hiljaista, mutta ajattelin sen kerrankin osaavan käyttäytyä. Yleensä tamma on se, joka mekkaloi niin kauan, että saa haluamansa sapuskat eteensä.
Kun pääsin Myssyn karsinan kohdalle, niin huomasin sen olevan tyhjä. En edes ensiksi tajunnut koko asiaa vaan jatkoin väkirehujen jakoa. Vasta muutaman minuutin päästä iski hätä; Myssy ei ollut karsinassaan! Sen ovi oli auki ja käytävällä oli lantakasoja. Niitä seuraamalla pääsin takaoven kautta ulos ja löysin tyytyväisen suomenhevosen laiduntamassa omatoimisesti. Myssy ei olisi antanut edes kiinni suosiolla vaan yritti vielä juosta karkuun. Kilpasuoritus meni tietenkin myöhemmin penkin alle, sillä tamma oli ahminut itsensä täyteen vihreää ja lisäksi rellestänyt koko yön.

4. Iisa (VRL-12223) - Wulgatzo R VH14-011-0277
Kärräsin kaurakippoja käytävää pitkin. Olinkin jo melkein valmis, tyytyväinen rouskutus kuului tallissa. Avasin kisaratsuni karsinan oven, ja koin suuren järkytyksen. Hevonen oli tipotiessään! Etsin oria kaikkialta, kunnes löysin sen lopulta ratsastuskentältämme. Kaatosade paukkasi, mutta se ei näyttänyt herraa häiritsevän. Katsoin hetken hevosen liikkeitä, kunnes suureksi hämmästyksekseni huomasin sen suorittavan kilpailurataamme! Toukka kulki kauniissa peräänannossa sipsutellen kentän poikki, enkä voinut kuin odottaa ohjelman loppumista. Loppuun hevonen suoritti vielä kauniin kumarruksen, ja taputtaen käsiäni lähdin sitä hakemaan.

8. Vaativa A tuomaroi mette
1. Tierra (VRL-02841) - Geometric Problem ox VH11-034-0032
Voi kiire ja hätä
olimme taas myöhässä!
Tamma autoon pakattiin,
kyytiin itse hypättiin
ja kilpailupaikalle sännättiin.
Vaan kas, oli satula jäänyt kyydistä
ja siellä tallin portailla lienee myös kypärä.
Ei hakemaan ehdi enää mitään,
laina täytyy, jos onnistuu sekään.
Kilparadalle lopulta selvittiin
lainvaatteissa ja parhaamme tehtiin.
Kotimatkalla ajettiin vielä siililapsen päälle
ja täytyihän siinä sitten hälle
kunnon hautajaiset järjestää,
samalla kun naapurin setä renkaan kanssa ähertää.
Kotona vielä odotti yllätys uusi,
oli poneja karannut kokonaista kuusi
ja kaiken pistänyt hujan hajan.
Tässä paras olisi ollut jäädä nukkumahan!
"Hauska runo ja kerronta etenee kivasti läpi päivän."

2. gatinha (VRL-13023) - St. Simenon Ianquena VH14-257-0007
Säätiedotus oli kisapäiväksi luvannut auringonpaistetta kirkasta
Tamman olin vaivalla puunannut, sormet kipeinä pienistä palmikoista
Pesun seurauksena näkee melkein peilikuvansa kiiltävästä satulasta
Ja pääsemme lähtemään matkaan ajoissa, sutjakkaasti etenee kisamatka

Sitä pettymystä on hyvin vaikea maltillisin sanoin kuvata
Kun kisapaikalla alkaakin yhtäkkiä tulla vettä kuin saavista
Valkoiset housut ovat hetkessä likaiset kentän kurasta
Ja hevosen letitetty harja kuin suoraan kauhuelokuvasta

Alakuloisina suuntaamme ratsuni kera ulos koulukentän portista
Ja siitä ripeästi sadetta pakoon etsimään jonkinlaista katosta
Ei näin kamalalla suorituksella kannata haaveilla luokkavoitosta
Kotona kiroan perusteellisesti meteorologit alkaen Pekka Poudasta

9. Grand Prix tuomaroi Alaera
1. gatinha (VRL-13023) - Délicat Coast VH14-043-0062
Kerrostaloasuntoni seinän takaa kuulunut vauvan itku oli pitänyt myös minut valveilla pitkälle pikkutunneille saakka, joten tallille ilmestyin silmät ristissä ja syvään huokaisten aloin jakamaan hevosille aamuruokia. Yksi toisen jälkeen alkoivat karsinoiden asukit mussuttamaan eväitään ja harmonisen, tasainen rouskutuksen seurauksena minua rupesi taas unettamaan vietävästi, joten suoritettuani kierroksen menin tuvan puolelle keittämään vahvaa ja mustaa kahvia. Viimeisetkin unihiekat kuitenkin suorastaan pöllähtivät silmistäni pois kun kävelin Ellin karsinan eteen valmiina aloittamaan puunaamisen, sillä se ammotti tyhjyyttään. Aivan kuin en olisi kyllin luottanut omiin silmiini, niin kävin tepastelemassa hämmentyneenä boksissa, ihan vain todetakseni, ettei tamma todellakaan ollut siellä.

Ihmeteltyäni asiaa pienen tovin saapui tallin ratsuttaja paikalle utelemaan, että mitä ihmettä seisoa tönötin tyhjässä karsinassa, oliko Elliltä kenties pudonnut kenkä sinne? Ei kun koko elikko on kateissa! parkaisin ehkä turhankin tunteikkaasti. Ratsuttaja katsoi minua hieman oudoksuen ja kysyi sitten, että eikös se odottele minua tuolla pihan puolella puomiin sidottuna? Nyt oli minun vuoroni toljottaa häntä kummastuneena, mutta seuratessani ratsuttajaa ulos totesin, että hän oli ihan oikeassa, sillä ratsuuni mutusteli tyytyväisenä ruohotuppoa tallin seinustalla. Mitä ilmeisimmin houkutteleva kofeiinin kutsu oli ollut minun väsyneelle mielelleni liikaa ja olin vallan unohtanut hakeneeni tamman jo ja harjojen hakemisen sijasta olin marssinut muina naisina taukotupaan hörppimään kupin kuumaa.
"Hyvin suoritettu tehtävänanto. Teksti oli sujuvaa ja oikein mukavaa luettavaa, väsyneen mieli on oikukas!"

2. Tierra (VRL-02841) - Julisha F VH14-031-0407
Aamulla saavuin talliin iloisella ja reippaalla mielellä. Kaikki pitäisi olla valmiina suurta kilpailupäivää varten! Lähdin kierrokselle jakamaan hevosille rehuja. Mutta mitä ihmettä, Julishan karsina oli tyhjä! Jaoin ruoat nopeasti loppuun ja kurkin samalla jokaiseen karsinaan. Tammaa ei löytynyt mistään ja aloin jo hätääntyä. Ei näkynyt tarhassa, ei maneesissa eikä itse asiassa traileriakaan ollut pihalla. Tallitytöt eivät olleet nähneet mitään ja mies oli yhtä ihmeissään kuin minäkin. Lopulta tajusin soittaa kuskillemme, tietäisikö hän jotain. Syyllinen oli sittenkin kuskimme Jorma. Hän oli saapunut tallille tavallista aikaisemmin kun oli ymmärtänyt eilen puheistani että tulee hirveän kiireinen päivä ja pitäisi lähteä ajoissa liikkeelle. Oli ajatellut minun jo menneen kun meidän autoa ei näkynyt, sehän oli ollut korjaamolla mistä Jorma ei tiennyt. Onneksi hevonen oli tallessa ja kaverini lähti heittämään minua kilpailupaikalle, jossa hevonen jo odotteli. Oli Jorma vähän ihmetellyt miksi sinne kilpailuihin niin kiire on, kun ei siellä ollut vielä paikallakaan ketään.
"Hyvin suoritettu tehtävänanto. Teksti oli sujuvaa ja mukavaa luettavaa."

3. Jasmin (VRL-12914) - Elburn Renesmé VH14-139-0021
Syötin Renelle aamuruoat. Lähdin itse hakemaan vielä satulan ja muut puuttuvat tarvikkeet. Viimeisenä päätän hakea Renen. Kävelen karsinalle, mutta eihän siellä ollut hevosta ja ovikin oli auki. Lähdin sitten juosten ulos etsin sitä jopa rehuvarastoista, joissa ovet olivat lukittuja. Lopuksi kysyin kisahoitajalta oliko hän nähnyt sitä. Hän olikin sitten vienyt Renen valmiiksi kuljetusautoon, että päästäisiin nopeasti lähtemään, kun muutenkin ollaan jo myöhässä aikataulusta.

10. Grand Prix tuomaroi mette
1. gatinha (VRL-13023) - Délicat Coast VH14-043-0062
Hevonen kiukkuisena karsinassaan purun peitossa
Suiset löytyvät väärästä paikasta ohjat solmussa
Isältä lainatun maasturinkin bensa pian lopussa

Opasteita ei kisamatkalla juurikaan näy
Muutaman u-käännöksen kautta tiemme käy
Aamu päiväksi vaihtua tässä jo ennättäy

Kentällä tulisi olla tietysti sulavaliikkeinen
Meidän esitys on tänään lähinnä tragikoominen
Sillä tamma on kaikkea muuta kuin seesteinen

Suuntamme kisoista kotiin tyhjin käsin
Ahtaus ei ole ongelma palkintovitriinin
Ruusukket siellä on laskettavissa sormin
"Runossa kivat säkeistöt, hienosti keksitty aina kolmelle säkeelle loppusoinnut. Runo on hauska ja elävästi kuvailtu."

2. Tierra (VRL-02841) - Julisha F VH14-031-0407
Jo aamulla sen aavistin
tästä voisi tulla päivä kauhehin
sitten lemmikkiahman kuoleman
tai sen ludeongelman kamalan.
Heppa autoon pakattiin,
matkalle lähdettiin ja ruuhkaankin juudutiin.
Oli ratsu uljas kiukkunen kuin mikä,
ei auttanut herkut saati hieronta, hellittely, höpinä.
Lämmittelyssä pukit lensi, hiekkakin
muiden silmiin ja vaatteisiin
ja kiukusta meille huudettiin.
Viimein radalle päästiin ja parhaamme tehtiin.
Julisha häntä viuhtoen ja päätään viskoen
radan loppuun kuitenkin suorittaen
teki mitä pyydettiin.
Kotiin lopulta suuntasi tiemme,
siellä noloissamme pitkään liemme,
sillä oli tämä kisareissu ehkä karmein,
ei pahempaa luvassa lienne.
Tierra
Site Admin
 
Viestit: 1295
Liittynyt: 15. Helmi 2011 12:39

Paluu Kouluratsastus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron