ERJ 06.06.2014 - tulokset

ERJ 06.06.2014 - tulokset

ViestiKirjoittaja Tierra » 20. Touko 2014 10:26

ERJ:n alaiset tarinaestekilpailut

x Kilpailupäivä: 06.06.2014
x Viimeinen ilmoittautumispäivä; 01.06.2014
x Järjestyspaikka: Starberryssä (STAR1503)
x Vastuuhenkilö: Tierra (VRL-02841, tierra@tierran.net)

x Yksi hevonen voi osallistua yhtenä päivänä kahteen luokkaan
x Yhdeltä omistajalta yhteen luokkaan enintään 3 ratsua
x Yhteen luokkaan enintään 30 osallistujaa
x Hevosen VH- tunnus vapaaehtoinen, omistajan VRL- tunnus pakollinen
x Tulokset tulevat tarinoiden perusteella ja kilpailut ovat avoinna kaikille
x Ponit (säkä alle 148cm) saavat osallistua max. 130cm tasoiseen luokkaan

x Tuomarit varmistuvat myöhemmin, vapaaehtoisia otetaan vastaan!

Luokat
1. 40 cm TT
2. 50 cm TT
3. 60 cm TT
4. 70 cm TT
5. 80 cm TT
6. 90 cm TT
7. 100 cm TT
8. 110 cm TT
9. 120 cm TT
10. 150 cm TT
11. 160 cm TT

Luokat 1, 3, 5 ja 6: Meneekö varusteet rikki, tapasitteko ankkaparven matkalla vai karkasiko hevonen? Myöhästytte hieman suorituksestanne ja joudutte selittämään tuomaristolle miksi teidän pitäisi vielä päästä radalle ja mitä tapahtui. Yllätyksellisyys ja omaperäisyys plussaa.

Luokat 7, 9 ja 11: Kirjoita vähintään kymmenen sanan runo suorituksestanne.

Luokat 2, 4, 8 ja 10: Kuvaile kisapäiväänne enintään kolmella virkkeellä. Mukaan täytyy mahtua seuraavat sanat: ilmapallo, jättimäinen, siili, ämpäri ja puomi. Sanoja saa taivuttaa.

Osallistuminen sähköpostiin tierra@tierran.net otsikolla ERJ 06.06.2014 tms muodossa:
Luokka
Ratsastaja (VRL-tunnus) - Ratsu mahd. VH-tunnus
tarina


Osallistujat/Tulokset
1. 40 cm tuomaroi gatinha
1. Tierra (VRL-02841) - Styling 224 VH11-017-0840
Suomen kesä, mistä se on tehty. Sateesta, sääskistä, oluesta ja makkarasta. Näitä oli tänään kaikkea jossain muodossa tarjolla. Kuskimme, naapurin Rane oli eilen viettänyt miesten kanssa saunailtaa ja ei ollutkaan ajokunnossa. Siinä hädässä aloimme soittelemaan muita joilla riittäisi kortti maantielaivamme kuljettamiseen. Pilvet kasaantuivat taivaalle ja sääsket pyörivät kimpussa herkeämättä kun lastasimme poneja kyytiin. Lopulta sain kiinni Risto-serkkuni, joka asui vartin ajomatkan päässä ja lupasi tulla heti. Meni vielä puoli tuntia, kunnes Risto saapui ja kertoi käyneensä vain kaupassa kun oli niin hyvä makkaratarjous! Atrian makkarapaketti vain euron! Ei ihan riittänyt ymmärrys, mutta pääsimme viimein matkaan. Se pari päivää meitä kierrellyt sade alkoi myös ja niin yli 200 km matka meni rattoisasti kun välillä ei tietä nähnyt. Onneksi kilpailupaikkaa kohden alkoi selkeytyä ja viimein aurinkokin pilkisti kun olimme kaartaneet auton parkkiin varikkoalueelle. Kilpailuihinkin ehdittiin nipin napin mukaan ja en muista koskaan varustaneeni ponia yhtä nopeasti kuin tänään.
"Voin itse samaistua täysin Ristoon, onhan tarjoukset nyt pakko hyödyntää!"

2. Tierra (VRL-02841) - Plant Marks Honey VH12-017-0772
"Ja niin aamu joutui jo Pohjolaan, aamu joutui jo rintoihinkin" laulelin saapuessani tallin ovelle valmiina uuteen reippaaseen kilpailupäivään. Oven avatessani haistoin heti että jokin ei ole kohdallaan. Ovi avautui ja suljin sen saman tien. Yritin hetken miettiä mitä ihmettä juuri näin, kunnes avasin oven uudelleen. Käytävällä seisoi Plant Marks Honey yltäpäältä ripulissa, jota löytyi myös käytävältä, seinistä, ovista ja varusteista mitä olimme pakanneet päivää varten. Poni oli karannut karsinasta ja mitä nyt pystyin jäljistä päättelemään, syönyt kaikki mitä repustani löytyi. Siellähän oli muun muassa xylitol-pastilleja, karkkipussi ja 1,5l limukkapullo joista ei ollut enää mitään jäljellä. Mahdollisesti vielä jotain muutakin, koska ponin maha oli melkoisen löysällä. Nyt tuotokset alkoivat jo olla kiinteitä eikä se vaikuttanut olevan kipeänä, joten eläinlääkäri jolle soitin, käski menemään kisoihin ja seuraamaan ponin vointia samalla. Kaveri suoritti pikapesun ponille ja minä lastailin muita kyytiin. Jouduimme vielä säätämään hieman varusteiden kanssa, sillä osa suojista oli sotkeentunut. Matkaan päästiin ja kilpailupaikkaa kohti ajaessa hieman jo hymyilytti sotku, jota tallin työntekijät jäivät siivoamaan.

3. Tierra (VRL-02841) - Jingles Devilish VH12-017-0441
Olimme eilen illalla laittaneet ponit valmiiksi ja pakanneet trailerin. Iltatallin jälkeen oli ollut vielä isomummon 75v synttärit ja ruokaa oli ollut tarjolla mielin määrin. Ilta oli myös venynyt hieman ja aamulla saavuimme paikalle "hieman" väsyneinä. Pakkailimme ponit kyytiin ja lähdimme matkaan. Ensimmäisenä kuski muuttui yhtäkkiä oudon näköiseksi ja ajoi auton nopeasti tien varteen sännäten pusikkoon. Hän huuteli sieltä wc-paperia ja vein sitä. Tuskin kuski ehti takaisin autoon kun jo itse ryntäsin pensaaseen ja kohta tuli viereen kaverini. Isomummo oli itse halunnut tehdä ruokaa, eikä kukaan ollut tajunnut seurata vierestä. Sain samalla viestin Whatsappiin. "Saitteko tekin ruokamyrkytyksen?" kysyi siskoni. Voihan broileri. Kykimme tunnin verran kaikki suolta tyhjentämässä kunnes uskaltauduimme jatkamaan matkaan. Ponit hermostuivat jo autossa kun lähdimme ajamaan. Vielä pari kertaa piti tehdä äkkipysäys tien penkalle ja painella ojan pohjalle, ennen kuin helpotti. Kilpailupaikalla oli hieman vaikea selittää tilannetta, mutta onneksi se lopulta ymmärrettiin. Puolentoista tunnin matkaan oli saatu kulumaan reilusti yli kaksi ja puoli tuntia, mutta pystyimme sentään ratsastamaan. Joskin ensimmäisenä otimme selvää missä on vessa, tai sitten lähin puska mihin ei nähdä...

4. Minni (VRL-10337) - Bergsøegård's Aeron
No voi nyt joulukuusi. Kisapaikalle päästessäni vuoroni oli jo mennyt joten lähdin anomaan tuomareilta lupaa suorittaa radan.
Jouduin selittämään myöhästymiseni syyt ja mikäs siinä kertoessa että trailerista oli rengas hajonnut ja poliisit pitivät ruuhkassa puhallutusratsiaa. Kerroin tuomarille että minun tulisi päästä radalle koska Aaro on hyvin potentiaalinen ratsu minulle tulevaisuudessa ja meille olisi tärkeää saada rutiinia alle kisoista. Onneksi tuomari oli myötämielinen ja pääsimme starttaamaan. Ei muutakuin poni äkkiä valmiiksi ja verkkaan.

2. 50 cm tuomaroi gatinha
1. Latu (VRL-01436) - Kinningur ICE
Tänään meni kisat ihan mummolaan: vettä satoi kuin ämpäristä oltaisiin kaadettu, puomit kolisi heti ensimmäisellä esteellä ja kesken suorituksen jonkun -tanan ongelmalapsen mielestä oli hauska tulla pelottelemaan hevosia paukauttamalla ilmapallo keskellä kisa-aluetta. Kakara pääsi vielä karkuunkin, ja vaikka suorituksesta otettiin armosta aikaa pois sen verran mitä Kingin saaminen takaisin haltuun kesti niin jäätiin silti ihan hännille. Kaiken huipuksi ajettiin sitten vielä aivan hervottoman kokoisen siilin yli kotimatkalla, säälitti parka ja voitte myöskin kuvitella miten kiva oli raaputtaa jättimäisen roadkillin jäänteitä irti renkaan urista — ei vaan olisi pitänyt nousta ylös tänään.
"Tarina on hyvin kirjoitettu ja sanat saatu ujutettua mukaan hienosti. Noottia kuitenkin kiroilusta."

2. Tierra (VRL-02841) - Presta Buffered Case VH12-017-0358
Kerrankin aamulla oli aikaa touhuta rauhassa ponien kanssa, joten harjailin orin vielä kerran kunnolla läpikotaisin ennen sen lastaamista traileriin ja kilpailupaikalle suuntaamista. Olimme lähes ensimmäisiä siellä ja tietty silti peruutimme päin sitä ainoaa puuta, toki sen varjoon olisi kiva jäädä ja se oli suunnitelma muttei aivan onnistunut, varsinkin kun meinasimme samalla peruuttaa jättimäisen siilin päälle. Pääsimme ajallaan ratsastamaan suorituksemme ja ne menivätkin hyvin, vaikka poneja hieman häiritsi aitaan "hienoiksi koristeiksi" sidotut kirkkaat ilmapallot ja tyypit vielä suorituksen jälkeenkin kaatelivat vesiämpärit touhottaessaan puomiin sidottuina.

3. Tierra (VRL-02841) - Styling 224 VH11-017-0840
Lastatessamme ratsuja, poni säikähti jättimäisesti pikkuruista siiltä, joka oli yöllä asettunut nukkumaan traileriin ämpäreiden viereen. Sain lopulta ponin kyytiin ja sidottua puomiin ja siili vietiin metsän laitaan turvallisempaan paikkaan. Kilpailuissa poni säikkyi vielä ilmapalloja, mutta itse suorituksen aikana se oli mitä esimerkillisin ja kiltein poni.

4. Tierra (VRL-02841) - Death Bird PA VH12-017-0357
Poni oli aamulla täynnä energiaa ja muka säikkyi ilmapalloja, ämpäreitä ja jopa jättimäistä siiltä joka oli asettunut taloksi kilpailupaikan viereen. Puomiin sidottuna se touhotti ja poukkoili ja radalla sain tehdä töitä täysin voimin, että poni suoritui siitä kunnialla läpi.

3. 60 cm tuomaroi Veera R.
1. Tierra (VRL-02841) - Chill Out VH12-024-0175
Aamu valkeni kirkkaana ja kevyen aamupalan jälkeen oli aika lastata ponit kyytiin. Meitä oli useampi touhuamassa ja viimein talli oli tyhjä niistä karsinoista kun pitikin. Menin vielä katsomaan että kaikki ponit on sidottu kiinni ja huomasin että yksi puuttui. Palasin tarkistamaan karsinan, ei ollut siellä. Kyselin kaikilta että oliko joku jo hakenut Chill Outin, mutta kukaan ei muistanut nähneensä koko ponia. Siitäkö syntyi säpinä kun hajaannuimme joka puolelle oritallia, laitumia ja muuta tallialuetta etsimään kadonnutta ponia. Lopulta mieheni tuli hoitamaan tammatallin aamuruokinnat ja ensimmäisenä häntä oli ovella vastassa tyytyväisen näköinen Chill Out. Ori oli viettänyt yönsä tammojen luona, onneksi vain käytävällä eikä päässyt tyttöjen karsinoihin. Erittäin tyytyväisen ja pörheän näköinen oripoika talutettiin viiden jalkansa kanssa trailerille ja tarkistettiin läpikotaisin. Aamuruokia se ei kyllä tarvinut, sillä se oli popsinut suuhunsa ne harvat ruoat, mitä oli tuotu illalla käytävälle, eikä jätetty rehuhuoneeseen. Poni oli onneksi kunnossa ja matkaan kilpailupaikalle päästiin reilusti myöhässä.

2. Tierra (VRL-02841) - Mic Death Runner VH11-017-0621
Kilpailupäivän aamut ovat aina täynnä kiirettä ja häslinkiä, kuten tänäänkin. Pakkailimme kaikki ponit mukaan, tavaroista viimeisiä kannettiin kyytiin ja päästiin matkaan lähes ajallaan. Kilpailupaikka lähestyi ja tunnelma oli korkealla kun sitten autosta meni rengas, ylläri pylläri tietenkin. Purkauduimme pihalle paikkaamaan sitä ja menin tarkistamaan ponien vointia. Kiipesin sivuovesta sisään ja vastassa oli orimme Mic Death Runner. Se pikku ilkimys oli irrottautunut narusta jotenkin ja tepasteli pitkin traileria sen mitä mahtui. Matkalla se oli levittänyt kaikki heinät, saanut yhden verkon jalkaansa polvea myöten ja repinyt uuden reppuni tonkiessaan sieltä herkkuja. Sain ponin helposti kiinni, mutta tajusin samalla, että se oli irrottanut parin muunkin ponin narut. Eikun kiinnittämään kaikkien narut tiukemmin, onneksi muut eivät olleet tajunneet tilaisuuttaan. Rengas saatiin paikattua ja pääsimme kilpailupaikalle vain hieman myöhässä. Menin avaamaan trailerin ovea ja tällä kertaa siellä oli tulossa heti ulos Mic Death Runnerin vieressä olleet ponit! Pirulainen oli irroittanut ne ja jäänyt itse kiinni sidottuna kuin enkeli. Meni hetken aikaa saada nämä kaksi ponia kiinni ilman että ne karkaavat tai litistävät ketään. Lopulta pääsimme varustamaan poneja ja valmistautumaan kilpailuun.

3. Tierra (VRL-02841) - Hambuz VH11-111-0001
Ilta oli mennyt erästä varsovaa tammaa vahtiessa ja lopulta eläinlääkärin kanssa varsaa auttaessa ulos. Puolet tallin väestä oli ollut paikalla kun eivät raskineet lähteä nukkumaan ennen kuin oli varmaa että varsa selviäisi. Aamulla kaikki olivat sen näköisiä että unta oli saatu ihan liian vähän. Lastasimme poneja ja kun viimein kaikki olivat kiinni, hyppäsimme autoon ja lähdimme ajamaan. Ihmettelin miten auto tuntuu heiluvan niin holtittomasti, mutta veikkailimme syyksi vain tuulta. Taukopaikalla pysähdyimme tarpeille ja haukkaamaan hieman aamupalaa, kun huomasin että autosta oli jäänyt kaikki ovet auki! Sivuovi roikkui saranoillaan ja takaluukku repsotti ylhäältä vain toiselta puolen kiinni. Aikaa meni lähes tunnin verran että saimme ovet korjattua sen verran, että ne pysyivät paikoillaan ja nätisti kiinni kilpailupaikalle asti. Ehdimme juuri ja juuri oikeaan luokkaan ja pääsimme viime tipassa viimeisinä matkaan.

4. 70 cm tuomaroi Harmi
1. Tierra (VRL-02841) - Hambuz VH11-111-0001
Pääsimme ajoissa liikkeelle ja kilpailupaikallakin olimme jo reilusti etuajassa, mutta se ei haitannut yhtään kun verryttelimme kaikessa rauhassa jättimäisellä kentällä ilman muita hätäilijöitä. Ehdimme myös totuttaa ponit rauhassa kentän lähellä oleviin ilmapalloihin, joissa mainostettiin jotain "pelastakaa indonesialaiset kääpiösiilet" -yhdistystä ja jotka kyllä hävisivät jossain vaiheessa päivää, liekö joku ämpäripää käynyt rikkomassa. Hambuz kiskoi jo kärsimättömänä puomiin sidottua narua kun hain sen radalle ja itse suoritus menikin hyvin, vaikka vauhtia löytyikin välillä pikkuisen turhan paljon.
"Hauska, tekstiviestimäinen, yksityiskohtainen ja nerokas kisatarina. :)"

2. Tierra (VRL-02841) - Chill Out VH12-024-0175
Aamu alkoi siilin pelastamisella kun perheen koirat olivat keksineet siitä kivan leikkikalun, tuhoten samalla pari ämpäriä ja rikkoen kaikki "Chill Out chillaa voittoon" -ilmapallot jotka piti ottaa mukaan kannustusjoukoille. Matkalla vielä meinasimme törmätä jättimäiseen hirveen ja vaikka selvisimme säikähdyksellä, oli ajatukset hieman hukassa itse suorituksen ajan. Chill Out chillasi vähän liikaakin radalla, mutta loppujaan olin tyytyväinen suoritukseen kun viimeisin sidoin sen trailerin puomiin ja pääsimme lähtemään kotiin.
"Rento teksti, jossa chillataan reilusti! Hevosen nimeä käytetty nerokkaasti osana tekstin juonta. "

3. Jannica (VRL-04799) - P.P. Phalélina's VH11-017-0468
Luulin lastaavani tamman autoon siinä missä aiemminkin, miten väärässä olinkaan. Heti aamusta en meinannut saada tammaa kiinni laitumelta, koska portinpielessä kökötti pieni siili ämpärin päällä. Saatuani ponin vihdoin autoon, kiinnitin puomin varovaisesti ja potkin jättimäisen Barbaba-ilmapallon pois auton edestä.
"Voivoi, heti ongelmia jo lähdössä! :( Kaikki sanat käytetty melko nerokkaasti! :) "

4. Tierra (VRL-02841) - Mic Hahahaham VH12-111-0016
Poni ei aluksi halunnut tulla karsinasta, sitten ei mennä traileriin, eikä varsinkaan pysyä siellä, saati sitten että olisi antanut ämpärien olla rauhassa vaan potki niitä minkä ehti. Kilpailupaikalla se säntäsi vauhdilla alas trailerista nykäisten samalla puomin irti pidikkeestä ja aiheuttaen jättimäisen repeymän trailerin sisälaitaan. Kentälle mennessä se säikkyi lasten ilmapalloja ja pientä siilivauvaa, joka ujosti kurkisteli aidan vierestä ja josta sen pelastin ojan puolelle ennen kuin menin ponin kanssa radalle jossa suoritus meni yhtä huonosti kuin koko muukin päivä.
"Melko surumielinen tarina, kaikki tainnut mennä pieleen? :("

5. 80 cm tuomaroi Harmi
1. Tierra (VRL-02841) - Mic Hahahaham VH12-111-0016
Olimme illalla lastanneet kaikki tavarat valmiiksi jotta lähtö olisi aamulla nopea. Hyvin nukutun yön jälkeen saavuin tallille ja pysähdyin keskelle pihaa; kaikki tavarat oli palautettu paikalleen, traileri siirretty sivuun ja siivottu perin pohjin. Mitä ihmettä oli tapahtunut! Kiiruhdin talliin ja siellä oli joku lakaisemassa käytävää ponien kurkkiessa karsinoista aamuruoat suusta roikkuen. Meni hetki tunnistaa käytävällä touhuava nainen, sehän oli Alma-täti! Alma riemastui nähdessään minut ja tuli heti halaamaan sydämellisesti selittäen miten oli tullut yöllä tänne siskon tytön rippijuhliin ja samalla aamuihmisenä tullut auttamaan tallitöissä. Alma kauhisteli miten meillä oli jäänyt eiliseltä kisareissulta kaikki tavarat vielä purkamatta, oltiin varmaan niin väsyneitä raukkoja. Sain viimein suunvuoron ja selitettyä että kisat ovat vasta tänään ja että nyt tuli kiire! Onneksi Alma auttoi kasaamaan tavarat takaisin autoon, laittamaan traileriin heinät ja purut takaisin ja pakkaamaan ponit, mutta myöhässä oltiin siitä huolimatta totaalisesti. Joskus liian avuliaat sukulaiset ovat vain haitaksi.
"Nerokas, hauska kertomus piinaavista sukulaisista, jotka aina osuvat väärään aikaan väärään paikkaan... Selvä voittaja! (:"

2. Tierra (VRL-02841) - Da'Ing VH11-111-0004
Kaikki sujui aamulla erinomaisesti. Ponit pakattiin autoon, tavarat aseteltiin säilöönsä ja pääsimme matkaan suunnilleen ajallaan. Tallikoiramme vinkui auton vieressä koko ajan, joten lopulta hellyin ottamaan sen mukaan. Käskin ystävääni sitomaan koiran autoon turvalliseen paikkaan, sillä istumapaikkoja ei ollut enää vapaana. Lähdimme matkaan ja aloin ihmetellä kolinaa ja ryminää takatilassa. Ajelimme eteenpäin ja äänet vain voimistuivat ja traileri alkoi käyttäytyä oudosti. Päätimme pysähtyä tien viereen ja mennä katsomaan. Kurkistin ovesta sisään ja siellä oli vastassa Da'Ingin pää. Ihana vahtikoiramme oli purrut vyönsä poikki ja irroitellut sitten kaikki ponit! Meni aikansa, että saimme kaikki ponit sidottua takaisin kiinni. Tällä kertaa koira pääsi jalkotilaan istumaan, jotta ehtisimme edes lähes ajoissa.
"Hauska, lyhyt ja simppeli kertomus hellyttävästä koirasta, joka osaakin keppostella…"

3. Tierra (VRL-02841) - Rubido VH11-237-0014
Ilta meni pitkäksi yhden ponin ähkyä hoitaessa ja aamulla minut tultiin herättämään kun olisi pitänyt olla jo matkalla. Pakkasimme kiireellä kaikki ponit ja kamat autoon ja lähdimme renkaat sutien matkaan. Ehdimme ajella jo parikymmentä kilometriä kun tallilta soitellaan, että emmekö aikoneetkaan ottaa Rubidoa mukaan. Valtavan maantielaivan kääntäminen ei käynytkään niin äkkiä, mutta pienen säätämisen ja lennokkaan kielenkäytön jälkeen olimme takaisin tallilla ja lastattiin puuttuva poni kyytiin. Sitten vain suunta takaisin kilpailupaikkaa kohti.
"Hah, klassista, kaikki mukana mutta hevonen puuttuu! Satulan, suitset tai pintelit saisikin ehkä kisapaikalta lainaan, mutta hevosta tuskin…"

6. 90 cm tuomaroi Harmi
1. Tierra (VRL-02841) - Garin von Schecke VH11-061-0008
Olimme lähteneet jo hyvissä ajoin matkaan, mutta ensin puhkesi auton rengas (jonka mies näppärästi korjasi). Sitten alkoi matkustajista erästä (köh köh) oksettamaan. Kohta tuli sadekuuro ja emme nähneet tietä paria metriä pidemmälle. Vielä viimeisenä juutuimme onnettomuuden takia vartiksi vain kilometri ennen kilpailupaikkaa. Saavuimme viimein paikalle kun ensimmäinen luokka oli jo alkanut ja purimme ponit pikavauhtia samalla kun kävin anelemassa että saisimme vielä numerolappumme ja pääsisimme kilpailuihin mukaan. Toivottavasti kotimatka sujuu hieman rauhallisemmin!
"Monia sattumuksia ja se onkin syy tämän tekstin voittoon. Runsasta kerrontaa. (:"

2. Iisa (VRL-12223) - Gfelvot
Lähdin hiukan jännittynein fiiliksin lämmittelemään ratsuani. Fella oli aivan uusi hankintani, joten saisi nähdä, mitä tulisi tapahtumaan. Huomasin verryttelykentän laidalla hiekkapolun, jonne muita ratsukoita näkyi lipuvan. Pujahdin siis ratsuni kanssa perään.
Polkua hetken käveltyäni eteeni avautui upea maisema. Kaunis, tasainen niitty, vieläpä ihan lähellä kenttää. Päätinkin verrytellä tammani niityllä. Fella pääsikin mukavasti vertymään ja tuntui paremmalta kuin koskaan ennen. Nostin laukan, mutta.... taivaalta kaarteli rääkyvä korppi, joka sai ratsuni aivan tolaltaan. Se teki äkkinäisen pyörähdyksen ja ryntäsi metsään. Minä roikuin tamman kyljellä koittaen vain pitää ohjista kiinni. En tiedä, kuinka kauan laukkasimme, mutta kirmaamisen päätteeksi Fella päätti tehdä stopit ja lensin kaaressa maahan. Nousin ylös tajuten kisahousujeni olevan entiset. Fella laukkasi jo jossain kaukana. Yhtäkkiä tunsin vajoavani alas....
....pläts. Havahduin hereille ja katselin ympärilleni. Mitä? Kisat? Nousin äkkiä tyhjentyneen kahvion lattialta ja juoksin ulos. Minua oltiinkin jo kentän laidalla huutelemassa, enkä ollut edes lämmitellyt hevostani! Juoksin kättäni heiluttaen paikalle. Mitä voisinkaan tilanteeseen selittää....
"Vähän erilainen teksti, nerokkaasti keksitty. Vähän unenomainen ja kauniskin teksti."

3. Tierra (VRL-02841) - Rubido VH11-237-0014
Olipa kerran aamu, jolloin asiat eivät sujuneet niin yhtään. Rubido oli heti aamusta hieman äksyn oloinen, reagoiden selvästi meidän kiireeseen. Emme meinanneet millään saada sitä traileriin. Kun poni oli kyydissä ja käynnistimme auton, alkoi armoton mekastus takatilasta. Tuntui että poni tulisi hetkenä minä hyvänsä läpi. Lähdimme liikkeelle ja toivoimme Rubidon rauhoittuvan, mutta poni jatkoi riehumista vielä jonkin matkaa. Lopulta pysähdyimme ja talutin ponin ulos. Päätin tehdä sille kunnon tarkastuksen ettei se vain olisi kipeänä mistään. Poni antoi tutkia itsensä ja mitään ei löytynyt. Talutimme ponin takaisin autoon ja jatkoimme matkaa heittäen sille heinäverkon eteen. Ori jäi syömään heinää ja matka jatkui nyt hieman rauhallisemmin. Kilpailupaikalla meteli alkoi taas ja kun avasin trailerin luukun, oli Rubido temponut itsensä irti ja peruutti lähes päälleni karaten pukkilaukkaa autolta. Jouduimme metsästämään sitä aikamme, että saimme orin kiinni ja pääsimme radalle. Meidän vuorokin ehti jo mennä, mutta onneksi tuomarit päästivät meidät luokan viimeisenä matkaan.
"Voivoi, kiukuttelevia heppoja näkyvissä! No, toisinaan hevosten mielenliikkeitä ei vain voi aavistaa…"

4. Tierra (VRL-02841) - Da'Ing VH11-111-0004
Heräsin aamulla armottomaan mekastukseen pihalla. Vääntäydyin sängystä pikavauhtia ja ikkunasta näin miten Da'Ing oli pihalla ja sotkeutunut lahjakkaasti pyöröpaalin muoveihin. En varmaan ole koskaan päässyt alakertaa niin nopeasti kuin nyt ja paikalla oli pian myös pari muuta tallin työntekijää. Saimme ponin rauhoitettua juttelemalla ja pääsimme aukomaan sitä valkoisesta muovista, jossa se oli nätisti kuin lahjapaketissa. Onneksi poni ei loukkaantunut, mutta tässä tuhraantui aikaa niin että olimme myöhässä päästessämme matkaan. Se, miten poni oli päässyt karsinasta ja tallista, on arvoitus vieläkin, mutta ilmeisesti sille oli tullut nälkä ja puoliksi auki kierretty paali oli ollut houkutteleva ruoan lähde.
"No jopas on nyt ollut keppostelevia poneja kilpailijoilla! Mutta tarvitseehan pieni poni vähän energiaa kisoja ja kepposia varten…"

7. 100 cm tuomaroi Ricky
1. Laura Dominiquez (VRL-10328) - Ahtovuon Outolintu
Tänään olisi meidän vuoromme loistaa
sallisiko kisaonni itseään toistaa
Radalle mentiin jännittyneinä
Oton korvat eteenpäin kääntyneinä
Vaikka suomenputtini alkuun steppaili
se loistavasti vain vähän virhepisteitä sieppail
Radan loppupuolella pienen lapsen ilmapallo poksahti
ja silloin tämä tyttö maahan selästä pamahti
vaikka joka paikkaan silloin koskikin
ja voittomahdollisuudet laskikin
oli oikein mukava hevosellani esteitä kisata
ja Oton kauraturpaa radan jälkeen pussata
"Hieno runo, jossa on hauskoja piirteitä ja tarkkaa kuvailua läpi radan."

2. Tierra (VRL-02841) - Becky Raindancer VH11-035-0157
Poni kaunis kuin mikä,
herkkä ja kuuliainenkin vielä vai mitä!
Totteli ja kuunteli,
kaiken parhaansa mukaan yritti
ja esteet ylitti
jopa ne haastavimmatkin.

3. Tierra (VRL-02841) - Garin von Schecke VH11-061-0008
Hieman laiskalta vaikutti poni,
jota ihaili niin moni.
Vaikka ratsastaja raippa viuhuten
ja korvat mustaa höyryä savuten
kaikkensa teki saaden sen maaliin asti

4. Uppe (VRL-11253) - Capö Bu LAC
Este edessä
vankkana, vapisemattomana
Poni allani
iloisena, huolettomana
Minä selässä
tarkkana, suruttomana
Minä esteeseen keskityn
poni ei
Minä esteen ylitän
poni ei
Me ei olla enää me.

5. Tierra (VRL-02841) - Mimiro VH12-237-0004
Oletkos ponini hullu
kuin pullosta tullu seinäkello,
joka intopiukeena paineli menemähän
pitkin rataa tuhatta ja sataa saaden hiekan pöllyämähän.

8. 110 cm tuomaroi Jannica
1. gatinha (VRL-13023) - Amor por Ayrton VH14-029-011
Tämänpäiväinen suoritus meni totaalisesti harakoille, sillä minulla oli turvotuksen vuoksi olo kuin ilmapallolla, kun taas Ayrton oli mielialaltaan kuin vahingossa siilin päälle istunut kiukkupylly. Puomit vain putoilivat meidän suorituksen aikana yksi toisensa jälkeen ja tunsin niin jättimäistä häpeää, että harkitsin vakavissani kulkevani loppukuun julkisilla paikoilla ämpäri päässä, ettei kukaan vain tunnistaisi!
" Tarina oli hauska ja eteni sutjakkaasti. Annetut sanat oli lisätty tarinaan tarkasti miettien niiden sijoituspaikkaa ja varsinkin viimeinen virke oli todella hyvä! Tehtävänantoa oli noudatettu hyvin, saatu jopa kahteen virkkeeseen kaikki olennainen. Ehdottomasti voiton ansainnut tarina! "

2. Soarin (VRL-10086) - Knallivaras
Laidunkauden aloittaminen muutamaa päivää ennen kisapäivää ei ollut hyvä idea, sillä Kallen maha muistutti lähinnä halkeamaisillaan olevaa ilmapalloa. Radalla se ei kuitenkaan oriin vauhtia tai itsevarmuutta vähentänyt, vaikka kuski yritti jättimäisen okserin lähestyessä kiskoa ohjista selkä pelosta kyyryssä kuin puolustautuvalla siilillä. Valtavan ja hallitsemattoman loikan jälkeen onneton ratsastaja tietysti löysi itsensä maankamaralta, eli eikun häpeästä ämpäri päähän ja puomeja potkiskellen murjottamaan kentän laidalle.
"Tarina oli viimeiseen virkkeeseen saakka todella mielenkiintoinen ja hauska, mutta viimeinen virke jotenkin ei sopinut aiempaan kertomustyyliin. Tehtävänantoa oli noudatettu hyvin ja sanat liitetty tarinaan erinomaisesti Tämä tarina kamppaili pitkin mielessäni gatinhan tarinan kanssa, mutta lopulta voitto meni hänen tarinansa puolelle. Tämä siis ehdottomasti voittoainesta myöskin ja ansaitsee täysin toisen sijan."

3. Tierra (VRL-02841) - Mecca LIA VH11-003-0521
Poni oli löytänyt yöllä laitumelta ystäväkseen siilin, eikä halunnut millään jättää sitä taakseen joten lastaukseen meni tolkuttomasti aikaa kun ämpärillinen kauraakaan ei auttanut. Kilpailupaikalla se riemastui ilmapalloista ja suoritus meni niin ja näin kun Mecca yritti jatkuvasti päästä tuijottamaan palloja. Lopulta se vielä riemastui jättimäisen paljon, kun sidoin sen puomiin ja toin viereen kiinni sille ikioman ilmapallon, jotta sain ponin lastattua kotimatkaa varten.
" Tarinassa oli erinomainen juoni ja kerronta sujuvaa. Tehtävänantoa oli noudatettu hienosti ja teksti oli selkeää. Muutamaa pilkkua olisin kaivannut ja paria kohtaa tekstissä oli hieman hankala hahmottaa. "

4. Tierra (VRL-02841) - Speed BEM VH11-237-0002
Lastauksessa oli jo hieman ongelmia, mutta onneksi perso ponitamma asteli lopulta kyytiin kun laitoin sille ämpärin täydeltä herkkuja odottamaan. Kilpailupaikalla poni säikähti jättimäisiä ilmapalloja eikä suoritus meinannut ihan sujua, mutta lopulta se rauhoittui ja pääsimme radan loppuun. Kun sidoin sen jälkeen ponin trailerin viereen puomiin, se onnistui saamaan jalkaansa jättimäisen haavan siilin piikeistä.
" Jonkin verran pieniä kirjoitusvirheitä, teksti oli yksinkertainen, mutta hieman tylsähkö. Tehtävänantoa oli hyvin noudatettu, joskin pilkkujen lisäämisen myötä oikeisiin kohtiin teksti olisi ollut selkeämpi. "

5. Tierra (VRL-02841) - Iqbal for Auro VH11-237-0011
Iqbal oli koko päivän kuin jättimäinen ilmapallo poukkoillen sinne tänne ja lopulta melkein astuen siilin päälle. Kun kilpailusuoritus oli saatu kunnialla läpi, herra rikkoi vielä ämpärin touhottaessaan puomiin sidottuna ja pelätessään mitä valtavimmin jokaista ohi kulkevaa ihmistä. Päästiin lopulta kotiin asti, mutta pitänee selvittää kuka laittoi hieman liikaa Ediä Iqbalin aamujuomaan.
" Tarina oli hieman töksähtelevä ja tylsä, selkeästi osallistujan kolmesta kertomuksesta huonoin. Itse teksti oli oikeinkirjoitusasultaan ihan ok ja tehtävänantoa noudatettu. Kertomus oli sekava ja siitä puuttui johdonmukaisuus asiasta toiseen. "

9. 120 cm tuomaroi Veera R.
1. Disa (VRL-03335) - Norma Jeane NLD VH13-012-0090
Lupaavasti ensin etenemme esteeltä toiselle,
vaan mitä tekeekään ratsastajan päälle kesähelle,
ei auta kuin vilauttaa hymy muikea,
kun ei muista onko reitti vasen vai oikea

2. Tierra (VRL-02841) - Idiot, ha? VH11-027-0155
Onnistuipas tämäkin rata
kun alla on meidän Idiot, ha?
jolla pomppu on varma
ja taitoa piisaa vaikka taivas ois harmaa
ja sataisi ukkoja akkoja, sekä mitä lie.
Kas uusintaan vie aina meidän tie!

3. Tierra (VRL-02841) - Iqbal for Auro VH11-237-0011
Energiaa täynnä ja vaahdossa suu
poni rautias radalla eikös juu!
Se hieman yrittää vesiestettä väistää
ja hästää ja säätää,
mutta lopulta kaiken yli hyppää
vaikka hieman katsojaa kirkuvaa säikähtää.

4. Disa (VRL-03335) - Saviour GER VH12-011-0258
Kesäkauden korkkasimme Savvyn kanssa alkaneeksi,
pari pomppua jos pompattaisiin pitkän loman vastineeksi,
alku oli tahmeaa ja olimme joutua kiipeliin,
kun ori laahas jalkojaan, melkein kompastuimme trippeliin,
vahingosta viisastuneena jäi hyppyihin ilmavaraa,
mutta muistettava on ratsastajan olla muutakin kuin matkatavaraa

10. 150 cm tuomaroi Jannica
1. Ljusia (VRL-02751) - Serrate Temper WK VH13-031-0625
Kilpapäivämme räjähti käsiin kuin jättimäinen ilmapallo siilin syleilyssä. Siileistä puheenollen aamulla lähtöä tehdessämme trailerin perällä oli siili, joka ei suostunut lähtemään sitten millään - myöhästyimmekin melkein. Sentään suorituksemme ei mennyt ihan ämpärin pohjalle vaikka Blossi olikin hieman epävarma niiden epäilyttävien pinkkien puomien suhteen.
" Teksti oli erinomaista ja sujuvasti kirjoitettua, annetut sanat sopiviin kohtiin lisättynä osana tarinaa. Tarinassa oli pituus kohdallaan, selkeää kerrontaa. Muutama pilkku puuttui, mutta vastapainona lisäpisteitä erinomaisesta annettujen sanojen käytöstä! Ehdottomasti voittaja ainesta! "

2. Tierra (VRL-02841) - Twist N Shout VH14-011-0248
Heti aamusta Twisti säikähti uutta ämpäriä ja meinasipa päästä karkuun. Kilpailupaikalla säpsy hevonen vielä kieltäytyi kerran esteestä kun siihen oli sidottu jättimäinen ilmapallo. Pääsimme radalta ehjinä ja sidoin hevosen puomiin, mutta astuin siilin päälle, jonka jälkeen olikin syytä painella kotiin mihin olisi pitänyt jäädäkin.
" Tarina eteni hyvin ja oli johdonmukainen sekä selkeä lukea alusta loppuun asti. Sanat ja pituus olivat kohdallaan, eikä kirjoitusvirheitäkään löytynyt. Jotakin jäin kuitenkin tarinasta kaipaamaan vielä. "

3. Tierra (VRL-02841) - Dark Kwanza VH14-021-0180
Matkalla ajoimme jättimäisen siilin päälle ja meinasimme myöhästyä kun paikkailimme rengasta tien poskessa. Kilpailupaikalla ori repäisi itsensä irti puomista kun joku hullu kakara tuli paukuttelemaan ilmapalloja aivan hevosten viereen. Onneksi hevonen ei astunut ämpäriin joka oli aivan sen takana ja pääsimme radalle ajoissa.
" Hieman tylsähkö tarina, jossa kuitenkin selkeä juoni ja noudatettu tehtävänantoa hyvin. "

4. Ljusia (VRL-02751) - Dahlia Ark VH13-031-0552
Kisapäivämme oli jättimäinen jännityksen päivä, Dali päätti leikkiä todellista säikkyä siiliä - se pelkäsi kaikkea kolisevista puomeista tallin pihalla majaileviin ämpäreihin ja niistä katsomon ilmapalloihin.
" Hieman liian hätäiselvä vaikuttava teksti, josta kuitenkin löytyi kaikki olennainen. Jotakin jäin tästäkin tarinasta vielä odottamaan, mutta kaikkiaan kuitenkin ihan hyvä teksti. Ei kuitenkaan ollenkaan sitä luokkaa, kuin kilpailijan ensimmäinen. "

11. 160 cm
1. Tierra (VRL-02841) - Twist N Shout VH14-011-0248
Kas twistaten ja vatkaten
meni radalla tuo hevonen
yrittäen kiertää ja kaartaa kaiken
ylittäen kuitenkin esteet taiten
kun ratsastaja hieman suutahti
ja ratsulleen kiukkuisesti huudahti
" Hauska ja monipuolinen runo, ehdottomasti ansaitsi voittonsa! "

2. Tierra (VRL-02841) - Dark Kwanza VH14-021-0180
Pirteä hevonen pomppi radalla
liitäen kiitäen esteiden yli
Eikä mitään huolta ollut enimmäisajalla
kun niin luotettava on Kwanzan tyyli
" Hyvä runo, joskin viimeiseen jäin odottamaan vielä yhtenevää riiminloppua. "
Tierra
Site Admin
 
Viestit: 1295
Liittynyt: 15. Helmi 2011 12:39

Paluu Entinen sekalaiset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron