ERJ 12.08.2014 - tulokset

ERJ 12.08.2014 - tulokset

ViestiKirjoittaja Tierra » 22. Heinä 2014 11:25

ERJ:n alaiset tarinaestekilpailut

x Kilpailupäivä: 12.08.2014
x Viimeinen ilmoittautumispäivä; 08.08.2014
x Järjestyspaikka: Starberryssä (STAR1503)
x Vastuuhenkilö: Tierra (VRL-02841, tierra@tierran.net)

x Yksi hevonen voi osallistua yhtenä päivänä kahteen luokkaan
x Yhdeltä omistajalta yhteen luokkaan enintään 3 ratsua
x Yhteen luokkaan enintään 30 osallistujaa
x Hevosen VH- tunnus vapaaehtoinen, omistajan VRL- tunnus pakollinen
x Kilpailut ovat avoinna kaikille
x Ponit (säkä alle 148cm) saavat osallistua max. 130cm tasoiseen luokkaan

Luokat
1. 40 cm, tuomari gatinha TT
2. 60 cm, tuomari gatinha TT
3. 90 cm, tuomari Alaera TT
4. 100 cm, tuomari Jannica TT
5. 120 cm, tuomari Inari TT
6. 160 cm, tuomari Jannica TT
7. 160 cm, tuomari Inari TT

Tehtävät
Luokat 1, 2 ja 3: Kirjoita suorituksestanne aloittaen jokaisen sanan ratsun toisella kirjaimella.
Luokat 4 ja 6: Ratsastuskilpailuissa harvoin on kunnon selostusta mukana. Leiki olevasi jääkiekkoselostaja, joka kuvailee vaihe vaiheelta ratsukon suorituksen. Radalla on yhteensä 12 estettä, kolmas este on muuri, viides vesieste, kuudes kolmoissarja ja muut pystyjä, trippeleitä ja oksereita joiden paikat saat itse valita. Yritä luoda kunnollista kilpailumeininkiä ja jännitystä. Mukaansatempaavin kirjoitus voittaa.
Luokat 5 ja 7: Kuvaile täydellistä, harmonista ja upeaa suoritustanne niin kliseisesti ja siirappisesti kuin osaat. Ällöttävin ja sokerisin kuvailu voittaa.

Osallistuminen sähköpostiin tierra@tierran.net otsikolla ERJ tarina
Luokka
Ratsastaja (VRL-tunnus) - Ratsu mahd. VH-tunnus
tarina


Osallistujat/Tulokset
1. 40 cm
1. Tierra (VRL-02841) - Jingles Devilish VH12-017-0441
Ilman iki-ihanaa ilmaa iskisimme ilmiömäisesti. Itikat inisivät inhottavasti ikuisuuden. Itsepä ilmoitimme itsemme inhottavaan iltaan ilman iskua.
"Tarinasta löytyy humoristisia piirteitä ja kerronta oli sopivan ytimekästä"

2. Tierra (VRL-02841) - Styling 224 VH11-017-0840
Tieten tahtoen toimme turhaakin tuisketta ja toimintaa tapahtumaan. Tiputuksia tekemättä taiteilimme toimivasti tahtoen tietenkin täydellisen tuloksen. Tuskin turhaan tänne taapersimme tammoja tuijottamaan. Todellista taituruutta toistimme.

3. Tierra (VRL-02841) - Plant Marks Honey VH12-017-0772
Loistavat lauka loivat lupauksen lahjakkuudesta. Laulaen lumoavia laulujaan liitelimme läpi labyrintin ladaten lisää lastia lopuille lahjakkuuksille. Lahjakas läpiveto!

2. 60 cm
1. Ninttu (VRL-00255) - Topaas VH14-060-0015
Olin onnesta ovaalina otettuamme osaa ottelemaan osaamisestamme. Otus osoittautui odotettua omapäisemmäksi, oivalsi ohittaa okserin oikaisemalla ovelasti. Onnistuin otollisella ohjasotteella ojentamaan oikuttelijan, ollessani ottamaisillani osumaa oikeaan olkapäähän. Olipahan opettavaista osaltaan.
"Kertomuksessa on selvä juoni ja se toimii hyvin. Osallituminen on myös ihailtavan pitkä tehtävänannon huomioon ottaen"

2. Tierra (VRL-02841) - Chill Out VH12-024-0175
Huvittavan helposti hyppäsimme. Harjoittelut helpottivat hommaamme harvinaisen hyvin. Hienot hypyt huvittivat henkilökuntaa huimasti, hurraahuudot haipuivat halliin häipyessämme.

3. Tierra (VRL-02841) - Mic Death Runner VH11-017-0621
Ihan ilmiömäisesti iskimme ihmisten ilmoille ilmoittaen innostamme ikuiseen ihailuun.

3. 90 cm
1. gatinha (VRL-13023) - Yafiah al Qadir VH12-003-0496
Ahkeran ahertamisen avittamana ampaisimme ajanoton aikana aristokraattien arvokkuudella aina arvomitaleille asti!
"Kivan näppärä ja ytimekäs lyhyydestä huolimatta. Sait hyvin tiivistettyä tapahtumat ja tekstisi oli ehdottomasti luontevin ja mukavin luettava."

2. Rim (VRL-02488) - Transmutatia Solo VH14-031-0101
Ransu ryntäsi radan roimalla rallilla. Riipuin rukoillen rakkaan ratsuni ratissa. Radan rallateltuamme riemunkiljahduksia riitti.
"Lyhyt ja ytimekäs tekstikokonaisuus, sanavalinnat on oikein hyviä ja luovia. Tehtävänanto toteutuu hyvin! Kovan kilvan kävitte ykköspaikasta."

3. Tierra (VRL-02841) - Da'Ing VH11-111-0004
Auta armias, aivan auttamattoman ahkera aikojen alitus armaalla ahertajallani! Aamusta alkaen ahersimme autuaallisesti. Aariat annoimme aivottomille, arkinen aherrus alempiarvoisille, armoton ahkeruus arvomitaleilla armahdettiin.
"Sanavalinnat on oikein hyviä ja luovia. Tässäkin toteutuu hyvin ja sulavasti tehtävänanto."

4. Tierra (VRL-02841) - Rubido VH11-237-0014
Uskalikko urhomme uskaltautui uhmaamaan ulottuvuuksia. Upean unohtumaton urakka ujolta ukolta, uurastus u-käännöksineen upposi urheilukansaan uniikisti. Ummikkoonkin unohtumaton urakka upotti unelman.

5. Tierra (VRL-02841) - Mimiro VH12-237-0004
Ideana intelligenttiä ikoniamme imitoida ilmiömäisesti. Ikenet irveessä intoilimme ihanteelliseen iskuun. Itsevarman ihailtavan ilmavasti itsemme iskimme ihmisten ilmoille. Illan indigo iiriksiimme ilmaantui ihanan idyllisesti.

6. Ninttu (VRL-00255) - Balileo VH14-054-0011
Autuaasti aavistelin ansiokasta aamupäivää, arvaamatta alkuverryttelystä alkavaa alisuoriutumista. Annoimme aihetta ankeaan arvosteluun, aiheutuen alituisista arviointivirheistä. Armoton antimenestys aikaansai apatiaa, antaen ainakin ajankohtaisen ajatuksen: aika alkaa arvostaa ammattivalmentajan apua.

7. Salma (VRL-13360) - Bonnie KN
Oma osallistumiseni osoittautui ojaanhumpsahtamisen oppikirjaesimerkiksi. Olin onnistunut ostamaan omaponini onnellisuuden ojentelemalla omenoita. Otin otsalleni omenapusuja odottaessamme. Olin ohittanut ounastelemani ongelmat! Onko olemassa oudompaa ohhoh-hetkeä opsahtaa ojan orkideapuskaan?

4. 100 cm
1. Homsu (VRL-13086) - Relutcion Vivaldo VH14-012-0220
Suoritus on alkamassa, ratsastastajan kasvoilla näkyy tuskan hiki, yleisö kuohuu jännityksestä, miten tänään käy? Vain muutama kannattaja uskaltaa käyttää ääntään, muuten on täysin hiljaista. Ja sieltä se tulee lähtömerkki! Ja mikä huikea vauhti, mikä askeleen pituus, tälläistä tämän pitää olla. Ratsukko saapuu kohti ensimmäistä pystyä, ja ponnistus tulee aivan liian kaukaa miten käy laskeutumisen? Hieno pelastus hevoselta, laskeutuminen onnistuu. Seuraavaksi okseri, miten käy tällä kertaa? Oijoi nyt on huono tie, onnistuuko ratsukko silti pelastamaan tilanteen, ja kyllä kyllä se onnistuu, ja takapää potkii! Huhhuh! Tälläisiä pelastuksia ei usein nähdä. Kaarros ajautuu liian pitkäksi, miten käy hypyn, oijoi hevonen empii muurilla, mutta se hyppää, hienoa työtä. Seuraavaksi trippeli, mutta mitä minun vanhat silmät näkevätkään, onko se muovipussi? Kyllä se on! Tämä voi muuttua katastrofiksi. Hevonen ohittaa muovipussin, ilman säikähdyksen häivääkään! Siinä on taistelija luonne. Nyt saavutaan vesiesteelle, onnistuuko tämä huimapäinen kaksikkomme ylittämään sen? Ja kyllä se onnistuu! Sitten vain pikapikaa kolmoissarjalle. Puomi kolahtaa, tippuuko se? Ei, se ei tipu! Nyt oli täpärä tilanne, ratsukon pitää kasata itsensä ennen seuraavaa pystyä. Ja sieltä se tulee, täydellinen hyppy! Lisää tällaisia ja ratsukolla ei ole huolen häivääkään. Olemme tulossa kahdeksannelle esteelle, hevosessa alkaa näkyä jo pientä väsymystä, mutta heidän täytyy nyt vain tehdä loppu puserrus, enää neljä estettä. Ja okserin yli, seuraavaksi tiukka kurvi oikealle, laukanvaihto ei ihan tunnu onnistuvan, tällä menolla tulee kiire seuraavalle pystylle! Ja mitä ratsukko tekee? He jättävät laukanvaihdon ja tekevät kurvin vasemmassa laukassa! Tämä on ennennäkemätöntä, miten käy hypyn? Sieltä se taas tulee, täydellinen hyppy, ei moitteen sijaa. Enää kaksi viimeistä estettä ja ratsukko tuntuisi vain kiihdyttävän vauhtiaan. Ponnistus onnistui hienosti ja millä ilmavaralla hyppy tuleekaan? Tämä on uskomatonta, kymmenen estettä takana ja hevoselta liikenee voimia vieläkin tälläisiin hyppyihin. Viimeinen este häämöttää, mitä tulee tapahtumaan? Okseri tulee moitteetta, ratsastajan kasvoilla näkyy hymy. Tämä oli uskomaton suoritus.
"Kirjoittajan sanoja lainaten, tämä oli uskomaton suoritus! Teksti on hauskaa, tarina helposti luettavissa ja juonenkäänteet ennustamattomissa Muutaman kirjoitusvirheen bongasin tekstistä, mutta ne eivät haitanneet lukukokemusta. Tarina oli pitkä, mutta sen jaksoi hyvin lukea loppuun, joskin kappalejako voisi olla hyvä jo tämän pituisessa tarinassa."

2. gatinha (VRL-13023) - Yafiah al Qadir VH12-003-0496
Ja nyt se alkaa, näin ovat gatinha ja Jafi aloittaneet ratansa! Huhujen mukaan kaksikko on ollut tällä kaudella kovassa iskussa, mutta kysymys kuuluu, riittääkö se? Ainakin ratsukon esitys on ollut varmaa ensimmäisellä pystyesteellä sekä sen jälkeisellä trippelillä, mutta vielä voi tapahtua mitä vain. Muurin kanssa näyttäisi olevan hieman haparointia, mutta ennakointi pelastaa paljon. Seuraavana pysty, se näyttikin menevän yhdessä hujauksessa ja kellokin näyttää hyvää aikaa. Vesiesteellä nähdään parivaljakon tuttua tasaista suoritt.. Oioioioi! Kolmoissarja näytti tuhannen taalan paikalta, mutta mitä ihmettä tässä nyt tapahtuu, ratsukko kompuroi ja pudottaa, siitä napsahtaa tilille 4 virhepistettä! Nyt ei auta muu kuin suorittaa rata kylmähermoisesti loppuun.
Yleisö kannustaa gatinhaa ja Jafia, nyt ei saa antaa paineiden vaikuttaa. Trippelillä hienoa taktikointia ja kaksi seuraavaa pystyä eivät tuota tälle kaksikolle päänvaivaa. Ja katsokaa naiset ja herrat, katsokaa tuota ilmavaraa millä okseri ylittyy, kerrassaan upea hyppy! Pysty.. gatinha hakee paikkaa ja suuntaa kulmaan. Yllätävä ratkaisu, mutta pelisilmää tältä parilta löytyy ja nyt enää viimeinen trippeli. Ja sieltä tulee, ratsukko ylittää viimeisenkin virheittä! Tänään näimme osaavaa ja hienoa ratsastusta, kyllä tämmöisessä suorituksessa silmä lepää.
"Oikein mahtava tarina juonenkäänteinen ja kerrontoineen, mitä tähän enää voi lisätä?"

3. Tierra (VRL-02841) - Becky Raindancer VH11-035-0157
Kuvankaunis tamma kiitää radalle valmiina suorittamaan radan. Ratsukko tihkuu intoa ja on selvästi valmis tekemään parhaansa. Nyt he saavat luvan lähteä liikkeelle! Ensimmäiselle esteelle lähestytään rauhallisen itsevarmasti ja okseri ylittyy naurettavan helposti! Sitten vuorossa on trippeli jolle ratsukko siirtyy nopeasti viehkoilla laukka-askelilla. Sekin ylittyy näpsäkästi ja ratsastajan silmät kertovat että nyt ollaan tosissaan, varokaa vain kaikki aloittelijat ja miksei muutkin! Muurille otetaan varma lähestyminen, tamma ei tunnu edes huomaavan sen massiivista korkeutta vaan ponnistaa yli äärimmäisen helpon oloisesti! Selviävätkö ne seuraavasta tiukasta käännöksestä pystylle? Kyllä, ponihan kääntyi lähes lantin päällä ja este ylittyy kuin ilmaa vain! Vesiesteellä ponin pää nousee hieman ylemmäs, tuleeko nyt ongelmia? Ratsastaja kiristää otettaan ja karjaisee ponille, joka hyppää viime hetkellä lähes paikaltaan ylittäen esteen juuri ja juuri! Nyt tullaan haastavalle kolmoissarjalle, joka on aiheuttanut muutamalle ongelmia. Tamma hyppää ensimmäisen osan, hiukan sivuhypyillä mennään toinen osa ja viimeiselle tullaan erittäin huonosti horjahtaen. Ratsastaja iskee jalkansa ponin kylkiin ja puomi jää värisemään! Se värisee, se värisee, mutta se pysyy siellä! Nyt ratsastaja antaa käskyn lisätä vauhtia ja ratsukko lähtee kunnon kiidolla seuraavalle pystylle. Upeita tiukkoja mutkia ja tarkkaa työskentelyä, kun ratsukko ylittää loput esteet virheittä! Upea suoritus, kerta kaikkiaan jännittävää!
"Jännittävämpi kertomus jo radasta, tähän oli selkeästi panostettu. Oikeinkirjoitus oli kohdallaan ja teksti sujuva ja helppolukuinen, juoni hyvä."

4. Tierra (VRL-02841) - Garin von Schecke VH11-061-0008
Päivän kolmas ratsukko on Garin von Schecke ratsastajanaan Tierra. Ponihan temppuilee heti alkuun pukitellen itsensä kentälle. Ratsastaja näyttää saavan ponin hallintaansa ja ratsukko lähtee radalle saatuaan luvan siihen. Poni kiukkuaa vastaan ja ensimmäinen este ylittyy vaivalloisesti. Nyt ratsukko näyttää olevan kasassa ja toinen este lähestyy lupaavasti. Se ylittyykin näppärästi ja tiukan käännöksen jälkeen odottaa muuri. Poni laittaa jarrut pohjaan ja kieltää! Mitä ihmettä tapahtui, niin hyvän näköinen lähestyminen ja poni päättää ettei hyppää lainkaan! Ratsastaja kiertää esteen ja lähestyy uudelleen tuiman näköisenä. Tiukka ohjastuntuma, pohkeet puristuvat napakasti kylkiin ja tällä kertaa ratsukko pääsee ylitse. Yleisö huokaa helpotuksesta. Neljäntenä on hankalassa kulmassa okseri ja ratsastaja pitää nyt ponin tiukassa kurissa. Se hyppää esteen yli häntä kiukkuisesti viuhtoen lähestyen sitten vesiestettä. Mutta mutta, ponihan näyttää innostuvan siitä ja ottaa kunnon spurtin loikaten liioitellusti sen ylitse ja päästellen pierupukkeja yleisön riemuksi sen jälkeen. Haastava kolmoissarja menee leikkisän näköisesti ja ilmavaraa jää mitä reiluimmin. Okseri, pysty, trippeli ja pysty ylittyvän kuin elokuvassa konsanaan. Poni näyttää saaneen jostain ihan uuden vaihteen päälle ja tekee selvästi parhaansa korvat hörössä. Yleisö jännittä kun kaksi viimeistä estettä on jäljellä. Kiellosta tuli jo neljä virhepistettä, mutta vielä on toivoa sijoituksista jos aika on hyvä. Ratsastaja pistää poniin vauhtia ja pakottaa sen loikkaamaan pystyn hankalasta kulmasta, jotta päästään säntäämään viimeiselle okserille. Ja kyllä, he tekevät sen! Neljä virhepistettä, mutta erinomainen aika! Nyt jäädään jännittämään muita ratsukoita, mutta hienosti tehty Garin von Schecke.
"Tämä tarina oli tekstiltään edellistä parempaa, kuvailu leppoisampaa. Mutta siitä löytyi jonkun verran kirjoitus- ja pilkkuvirheitä, jotka häiritsivät lukemista."

5. Rim (VRL-02488) - Transmutatia Solo VH14-031-0101
Seuraavalla kilpailijalla onkin allaan muikean värinen ratsu! Katsokaa tuota punertavaa väriä, hienolta näyttää! Tamma on nuori, ja selvästi innokas aloittamaan - ratsastajalla näyttää olevan jopa pienoisia vaikeuksia hevosen hillitsemisessä. Millä vauhdilla tamma ampaiseekaan lähtölinjan yli! Ensimmäinen pysty lähestyy huimaa kyytiä ja nopeus näyttää hurjalta – huh huh, yli siitä silti selvittiin. Siinä toinen este, okseri, joka niin ikään suoriutuu mallikkaasti. Hevonenhan näyttää lentävän! Seuraava tie onkin sitten vähän haastavampi ja ratsukko hidastaakin ennen ensimmäistä erikoisestettä. Tämä nuorikko ei näytä muuria kavahtavan vaan ponkaisee yli reilusti! Kyseessä on ilmeisesti huimasti kierroksia keräävä hevonen, mutta ratsastaja selvästikin tuntee ratsunsa ja pitää eläimen hyppysissään kovasta vauhdista huolimatta. Viimeisin estekin sen hyvin osoittaa, yli mentiin trippelistä ilman ongelmia, vaikka vähän pelottavalta näyttikin. Vesieste ei näin vauhdikkaalle parivaljakolle aiheuta ongelmia, mutta tulossa on vaativa kolmoissarja, josta ei kyllä näin kovassa vauhdissa yli mennä, se on varmaa. Ehtiikö ratsastaja saamaan vauhdin kohtuulliseksi? Pahalta näyttää, ensimmäinen este on edessä eikä jarrut kyllä kovin tehokkaasti toimineet. Ja huima loikka sieltä tulee! Väli seuraavalle jää liian ahtaaksi, mutta kuin ihmeen kaupalla tamma selvittää senkin vain hipaisten puomia, ja kolmas menee jo oikeaoppisen näköisesti. Ratsastaja on selvästi helpottunut, mutta ei kauaa ehdi huokaista, seuraava este tulee nimittäin vaikean tien jälkeen ja nopeutta ei parane kasvattaa. Jos tästä selvitään virheittä loppuun radalle tulee takuulla uusi pohja-aika. Harvoin näkee tällaista viipotusta, ja on kyllä ihmeellinen hevonen kyseessä kun hyppää silti noin siististi. Ai mutta juuri kun pääsin sanomasta kalahtaa puomi uhkaavasti ja yleisö pidättää hengitystään! Ja huokaisee helpotuksesta, sillä ei tipu, ei tipu tämäkään este! Enää kaksi estettä jäljellä ennen kuin rata on selvä, saa nähdä pysyykö suoritus kasassa vielä sen verran. Ensin massiivisen näköinen okseri, jota ennen pitkä suora, joka tämän ratsukon mielestä ilmeisesti sopii erinomaisesti kaasuttamiseen. Tamma selvittää esteen älyttömällä vauhdilla ja hienolla tyylillä, mutta seuraava tie tulee kyllä olemaan vaikea, eikä takuulla mene läpi jos vauhtia ei saa hidastumaan. Mutta mitä ihmettä!? Ratsastaja ei näytä mitään merkkejä hidastamisyrityksestä! Tämä tie on tiukka ja viimeinen pysty kapea, mutta näyttää siltä että uhkapeliyritys kannattaa ja sekin suoriutuu puhtaasti, vaikka ei enää kovin tyylikkäästi. Kaksikko saa muhkeat suosionosoitukset, ja edellinen pohja-aika tippuu monella sekunnilla! Pari viimeistä estettä olivat kyllä hurjaa katsottavaa, varsinkin tuo viimeinen tiukka mutka, joka tultiin sellaisella vauhdilla että ihme kun ratsastaja pysyi kyydissä ja ratsu pystyssä! Noh, luojan kiitos pysyivät, ei olisi jälki muuten ollut kovin kaunista.
"Alku oli lupaava, mutta jotenkin innostus kirjoittamiseen lopahti ilmeisesti tarinan keskivaiheilla. Teksti oli kuitenkin sujuvaa ja kappalejaot hyödylliset, koska tarina oli pitkä."

6. Tierra (VRL-02841) - Attendant VH11-035-0006
Vuorossa on seuraavaksi kokenut ja paljon radoilla nähty Attendant. Ori saapuu paikalle sen näköisenä, että tietää olevansa tunnettu ja vastaa kohteliaasti yleisön huokauksiin päätään kumartelemalla. Ratsukko saa luvan siirtyä hyppäämään ja se lähtee hallitun näköisesti kohti ensimmäistä pystyä. Ori ylittää sen helposti ja siirtyy kohti okseria. Ratsastus näyttää naurettavan helpolle ja kaikki jännittävät, orihan on yksi ennakkosuosikeista. Hieno hyppy jälleen ja parivaljakko lähtee kohti haastavaa muuria. Poni laukkaa sitä kohti itsevarmana ja yleisöstä kuuluu kevyt huokaus kun se ylittyy kepeän näköisesti. Pystyn jälkeen vielä vuorossa haastava vesieste. Katsomo hiljenee ja kuuluu vain ponin kavioiden kapse ja puuskaisut kun ratsukko lähestyy kohti vesiestettä. Ja niin he hyppäävät ja ylitse menee! Hienosti hypätty! Haastava kolmoissarja on seuraavana, suoriutuvatko he tästäkin kuin koira veräjästä vai mitä tapahtuu. Ensimmäinen osa helposti yli, toinen osa kauniisti yli ja viimeinenkin osa ylittyy kuin leikkiä vain! Seuraavalle okserille on hieman haastava tie tiukan mutkan kautta. Poni ei ihan saa askeliaan kohdilleen ja horjahtaa hieman vain kolme askelta ennen okseria! Yleisöstä kaikuu pelästynyt hengähdys, mitä tapahtuu! Attendant korjaa itsensä ja ratsastaja ohjaa sitä viimeiset askelet ja poni ponnistaa! Se ponnistaa lähes paikaltaan, katsokaa mikä hyppy, mikä ilmiömäinen hyppy kun ratsukko ylittää esteen! Upeaa kerta kaikkiaan! Nyt poni on taas kasassa ja lähestyy seuraavaa estettä varman näköisenä. Ratsastaja yrittää ottaa aikaa kiinni ja poni kiristää tahtiaan suorilla pätkillä pudotustenkin uhalla. Trippeli menee helposti ylitse ja ratsastaja hillitsee sitä hieman ennen pystyä. Tämän jälkeen pitkä suora jolloin voi antaa kaikkensa ja kiitää kuin tuuli ja senhän parivaljakko tekeekin! Vielä pari estettä jotka ylittyvät helposti ja siinä se oli. Nolla virhepistettä, hieno aika ja ratsukko on maalissa! Tässä teille tyylinäytettä!
"Tekstillisesti tarina oli hyvin kirjoitettu, mutta hivenen tylsä. Kuvailu oli kuitenkin kohdillaan ja tarina uskottava, joskin ei antanut kovin paljoa jännitystä."

7. Salma (VRL-13360) - Bonnie KN
Ja seuraavana Salma Stjärndahl ja Bonnie KN, poni syöksähtää radalle kuin tykinsuusta, aijai mikä vauhti! Rapa lentää tänne asti!
Siinä meni ensimmäinen este, puomi kolisee kuin Eerika-mummon sukkapuikot sateella mutta ei tipu, ei tipu! Toinen este on jo alla! Tuo poni imee uraa kuin painepesuri väärinpäin asennettuna! Nyt tullaan jo kolmoselle, tähän on monta hyvää jäänyt, koliseeko muuri? Ja yli!
Nelosen luona aidan takana kannattaa laittaa suut kiinni, siihen malliin lentää hiekkaa kaviosta kun tuo poni ponnaa esteen yli! Vesiesteellä näyttää tulevan ongelmia, vauhti hidastuu, kaatuuko rata tähän? Vesi pärskyy, mutta este on koossa, ei voi olla varma täplittääkö ponin ryntäitä vesipärskeet vai hiki!
Tiukka kaarre kolmoissarjalle! Ratsukko mittailee välimatkaa, tässä tuntuu kun kohdattaisiin lohikäärme tai muu piikkihäntäinen peto, mutta sieltä se ponnistus lähtee! Ai, nätisti yli! Taputtaisin, jos en pitäisi mikrofonia!
Trippeli suhahti alta, ratsukko ei näytä hyytyvän, poni puhkuu kuin veturi ja ratsastajaa ei meinaa nähdä, naamakin on kuin viiru tuosta mielettömästä vauhdista! Sieltä meni pysty, toinen heti perään, ratsukko kääntyy viimeisille esteille!
Okseri kolisee, jännitys on sietämätöntä, ratsukko jatkaa, mutta jatkaako puomi kannattimillaan? Kaksi viimeistä estettä suhisevat ohi ihan kuin kaislikossa, mutta puomi värisee edelleen! Ja rata on ohitse! Puomi ei tipu, se on puhdas rata, puhdas rata!
"Tarina vaikuttaa väkisin kirjoiteltulta, juoni on heikko ja selostus sopisi paremmin jääkiekkokaukaloon."

8. kuristaja (VRL-04374) - Gajraj VH14-050-0020
Noniin ja seuraavaa tilalle! Katotaan kuka tulee ja noin sieltä se tulee! Toivottakaa tervetulleeksi radalle Kuristaja ja hänen ratsuna Gajraj! Gajraj on 5 vuotias marwari- ori, harvoin sellaisia esteradoilla näkee! Ja noniin nyt he aloittavat .. ja saapuvat ensinmäiselle esteelle, ratsastajalla on hyvin keskittynyt ilme. Mitä? Mitä tapahtuu? Ratsu viskoo tympääntyneenä päätänsä, mutta ratsastaja saa tilanteen hallintaan! Ja noin ensinmäinen este on ylitetty. Huikeaa! Näyttävä ylitys, vaikka alussa näyttikin olevan ongelmia! Nyt ratsukko saapuu toiselle pystylle .. Jännitys tiivistyy .. Ja näin se ylittyy! Oijoi, nyt kopsahti kavio puomiin mitä käykään! Ei tipahda ja matka jatkuu! Tällä hetkellä puhdas rata vielä ratsukolla! Kolmas este lähestyy ja se on muuri, miten käykään. Ratsukko kiristää hieman tahtia ja näin sitä mennään! Ylitys onnistui, täydellistä! Ratsukko näyttää treenanneen kunnolla. Seuraava pysty onkin lastenleikkiä muurin jälkeen, hoplaa ja yli ollaan! Seuraavana edessä vesieste ja ratsukko lisää vauhtia esteelle, ratsu näyttää hieman epäröivän.. Mutta hyppää yli! Huhhuh, kun oli lähellä että olisi tullut kielto! Kolmoissarja on ratsukon edessä seuraavana ja ratsukko hidastaa hieman tahtia... Ja sitten yks, kaks ja kolme HOPS! Aijjaaijai!! Viimeinen putosi.. Siitä rapsahtaa ratsukolle 5vp, mutta peli ei ole vielä menetetty! Seuraavana ratsukko kohtaa taas pystyn, tiukka käännös edessä kolmoisarjalta... Kyllä hyvin kääntyy ja sitten hyppy .. Kyllä ylitetty ja selvitetty! Mitäs nyt tapahtuukaan ? Ratsukko ottaa tiuhemman vauhdin trippelille ja hyppää yli! Ja puhdas hyppy, niin sitä pitää! Ratsukolle tiukka käännös pystylle, hyvin taipuu ja pysty edessä.. ja yli on ! Taas tiuhempi tahti okserille, ratsu meinaa hidastella mutta ratsastaja saa sen tahtiinsa takasin .. meneekö yli .. kyllä! Taas kolahdus puomiin, mutta pysyy paikallaan! Ratsukko jatkaa tiuhempaa tahtiaan pystylle, huomaa että ratsu alkaa olemaan jo väsynyt radasta hidastellessaan! Jaksaako tamma pitää tahdin yllä, kyllähän tuo jaksaa .. Ja ponnistus ja ylitys puhtaasti pystylle. Ratsastaja horjahtaa, pysyykö selässä.. Noin ratsastaja sai korjattua istunnansa ja viimeinen pysty koittakoon. Tahti jatkuu samana.. Ratsukko saapuu tamma ponnistaa vähän liian kaukaa, mutta pääsee puhtaasti yli! Noin annetaan raikuvat aploodit kuristajalle ja Shivpyarille!
"Tarinassa oli oikeinkirjoitus kunnossa, mutta juoni tylsä ja tarina aavistuksen liian pitkä. Sanojen noin ja näin toistoa oli liikaa, myös selostajan kommentit suorituksen välillä olivat hieman lapsellisia, eikä tarina temmannut lukijaa mukaansa."

5. 120 cm
1. Tierra (VRL-02841) & Idiot, ha? VH11-027-0155
Jälleen kerran oli aika lähteä Iksun kanssa näyttämään muille kuinka esteitä hypätään. Tulimme kentälle komeassa ravissa ja näytti kuin ratsuni jalat eivät olisi koskettaneet maata lainkaan. Yleisö kiljui ihastuksesta ja kuulimme vain vaivoin merkkiäänen suosionosoitusten takaa. Fanimme hiljentyivät kun lähdimme sulavassa helpossa laukassa kohti ensimmäisiä esteitä. Rata oli haastava, muttei lainkaan liian haastava upealle ja mahtavalle ratsulleni! Kuiskin rohkaisevia sanoja ratsuni korvaan kun ensimmäinen este lähestyi meitä. Iksu vastasi heti pyyntöihini ja ylitimme sulavasti ja ilmavasti ensimmäisen esteen kuin leikkiä vain. Minun tarvitsi vain aavistus korjata istuntaa tai käyttää pienen pieniä apuja kun orini teki välittömästi mitä pyysin ja lähestyimme täydellisesti toista estettä. Harja hulmahteli hypyissä sivellen hellästi kasvojani kun mukauduin hyppyihin. Mikään este ei ole liian vaikea ponilleni, joka hyppää aina parhaansa mukaan ja mistä kulmasta tahansa. Esteiden välillä orini hörähteli itseensä tyytyväisenä ja esiintyi upeasti kaula ja häntä kaarella yleisölle. Tiukat mutkat onnistuivat täydellisesti rakkaan ratsuni pyörähtäessä niistä kuin karusellihevonen. Viimeisen esteen jälkeen saimme huumaavat aplodit ja silitin onnellisena upean rautiaani karvaa.
"Löysin tarinasta muutamia kirjoitus- ja pilkkuvirheitä, jotka pistivät muuten sujuvasta tekstistä ikävästi silmään. Esimerkiksi et ollut laittanut useissa kohdissa kun-sanan eteen pilkkua, joka on kieliopillisesti väärin. Tekstissäsi oli kuitenkin paljon hyviä adjektiiveja ja muutamia hauskoja yksityiskohtia, kuten erittäin tavallinen ja samalla todella kliseinen "...näytti kuin ratsuni jalat eivät olisi koskettaneet maata lainkaan." & hiukan erilainen, mutta hyvä kuvailu "...kuin karusellihevonen." - ehdottomasti lisää tälläistä! Oli myös hienoa, kuinka olit huomioinut yleisön tarinassa, etkä vain kirjoittanut hevosesta, itsestäsi ja radasta. Hyvä kuvaus! Onnea ensimmäisestä sijasta!"

2. misery. (VRL-01080) - Moon Oskariina
Maailman parhain ratsuni, syötävän suloinen Oskariina, suoritui tänään radasta täydellisesti virheettä. Mamma oli niin ylpeä pienestä mussukkaponistansa! Olimme kuin yhtä Katan kanssa liitäessämme isojen värikkäiden esteiden ylitse. Kuiskailin Katalle, että se saa paljon hellyyttä ja porkkanoita, jos suorittaa radan puhtaasti. Mamman kultatyttö teki mitä pyydettiin ja maalilinjan ylitsyksen jälkeen kapsahdin sen kaulaan innosta soikeana. Takana oli puhdas rata. Tuloksia odotellessa suukottelin ja hellin Kataa, joka ei siitä liiemmin välittänyt. "Hyi, ei julkisella paikalla saa pusutella", se taisi ajatella. Lopulta meidät kuulutettiin voittajaksi. On minulla upea esteratsu, oikea mamman muru, joka tuo palkintoja kotiin kuin solkenaan.
"Tarinasta en löytänyt kuin yhden kirjoitusvirheen, joka sekin taisi olla tyhmä näppäilyvirhe - pointsit siitä! Sait hyvin olennaiset asiat kuvailtua tekstissäsi verrattuna tekstin pituuteen. Aina ei kuvailuidenkaan tarvitse olla pitkiä, jos ne vain täyttävät vaatimukset ja kokoavat tärkeimmät asiat hyvillä vertauksilla! Olisin kuitenkin kaivannut vielä vähän enemmän tunnelman ja esimerkiksi yleisön kuvailua; kuinka käyttäytyi kun suoriuduitte niin upeasti tms. Olit käyttänyt hienoja vertauksia kuvaillessasi: "syötävän suloinen", "innosta soikeana", "kuin solkenaan" jne. Myös "isot, värikkäät esteet" oli hauska kuvaus. Kokonaisuudessaan hyvä, kieliopillisesti oikein kirjoitettu teksti! Onnea toisesta sijasta!"

6. 160 cm
1. Tierra (VRL-02841) - Twist N Shout VH14-011-0248
Kentälle syöksähtää innokkaan oloinen ori, joka selvästikään ei malta odottaa liikkelle pääsemistä. Ratsukko saa kohta luvan lähteä. Kas siinä äänimerkki ja sitten vain matkaan! Ratsukko suuntaa ensimmäiselle esteelle itsevarman oloisena ja ylittää sen näppärästi. Seuraava estekin ylittyy helpon oloisesti. Kolmantena on vuorossa vaativa muuri, mutta eipä tunnu tälle ratojen valtiaalle olevan mikään kauhistus vaan katsokaa miten tyylikkäällä loikalla siitä suoriudutaan. Ja näin tulee tuo tiukka mutka jonka jälkeen suoraan pysty ja siitä suoraan vesieste. Tämä hevonenhan näyttää vain leikkivän radalla! Kertakaikkisen upeaa suoritusta tekemässä tämä parivaljakko. Kolmoissarja lähestyy ja siinä se ylittyy, ensimmäinen, toinen ja kolmas osa. Naurettavan helpon näköistä. Miten käy haastavan okserin, jota lähestytään tuon kolmoissarjan jälkeen melko napakasta kulmasta. Sepä meni nätisti ylitse, ihan turhaa yleisö pidättää henkeään. Ja niin tullaan vielä viimeiset esteet, Twist N Shout on tekemässä puhdasta rataa ja niinhän siinä käy että läpi menee ja kirkkaasti! Hieno suoritus!

7. 160 cm
1. Tierra (VRL-02841) - Dark Kwanza VH14-021-0180
Minun ja uljaan ratsuni Kwanzan vuoro tuli luokan viimeisenä. Parhaat tietty lopussa, ettei muille tulisi paineita. Pyydän komeaa ruunikkoani liikkeelle herkällä ja pienellä otteella, lähes ajatuksen voimalla. Ruunikko karva kimaltaa jo iltaan taipuvan auringon valon säteistä kuin kupari. Valkoiset sukat välkähtelevät kun astelemme ylväästi kentälle. Tervehdin tuomaristoa sulavalla liikkeellä ja saamme luvan aloittaa radan. Upea orini tottelee jokaista pientäkin pyyntöäni herkästi ja auliisti tahtoen tehdä kaiken täydellisesti tahtoni mukaan. Olemme kuin yhdessä syntyneet kun liidämme kentällä upeassa laukassa lähestyen ensimmäistä estettä. Orini hengitys kaikuu maneesin seinistä yleisön odottaessa haltioissaan hiiren hiljaa suoritustamme. Ponnistamme ensimmäiseen täydelliseen hyppyyn ja kuin hidastuksesta orini asettelee kauniit jalkansa täydellisesti jättäen ilmavaraa puomeihin. Liidämme seuraavaan hyppyyn yhtä helposti ja vaivattomasti ja yleisö haukkoo henkeään suorittaessamme taianomaisen tiukkoja käännöksiä hiekan pölähtäessä kultaisena pilvenä ratsuni jalkojen ympärillä. Katsomosta kaikuu huokaus kun suoritamme vaativan sarjan kuin se olisi vain pelkkiä maapuomeja konsanaan. Vielä viimeiselle esteelle orini kokoaa itsensä ja häntä upeana soihtuna perässä liehuen kiidämme kohti huippuaikaa. Taas kerran täydellinen suoritus upealta hevoseltani ja minulta.
"Tarina alkoi heti aikamuodon vaihtumisella preesensistä imperfektiin, mikä saattoi toki olla ihan tarkoituskin, mutta itseä jäi hiukan häiritsemään. Käytit myös puhekielistä ilmaisua "tietty", vaikka se olisi pitänyt kirjakielessä korvata sanalla "tietysti". Pidin tässä kuitenkin siitä, että olit saanut todella paljon hyviä vertauksellisia kuvailuja tekstiin. Niitä tuli koko ajan sopivasti, eikä teksti jäänyt liian köyhäksi mistään kohtaa. Kuvailit myös hyvin yksityiskohtaisesti tunnelmaa ja ääniä, kokeilepa seuraavaksi vielä hajua (ja mahdollisesti myös makua)! Kaipaisin vielä vähän erilaisten esteiden kuvailua, jos jotain pitäisi saada lisää. Kerrassaan mahtava teksti! Onnea luokan ensimmäisestä sijasta!"

2. Iisa (VRL-12223) - Wulgatzo R VH14-011-0277
Kun kuulin kuuluttajan kertovan minun ja uljaan ratsuni olevan seuraavana vuorossa, olin pakahtua onnesta. Sipaisin täydellisesti jalkaani istuvilla, auringonvalossa sädehtivillä kengilläni komean ruunikkoni puhtaanhohtoista, täyteläisen ruskeaa karvaa. Söpöläiseni lähti heti juuri sopivaa vauhtia eteenpäin ja pystyin nauttimaan, kun tuuli tuiversi pehmeälle ja hyvinvoivalle iholleni. Saimme lähtömerkin, ja kilpailun kaunein ratsukko lähti matkaan. Ensimmäiselle esteelle ponnistimme täydellisen pehmeästi, ilmavaraa reilusti jättäen. Laskeuduimme höyhenenkevyesti takaisin maahan, ja pystyin kuulemaan, kuinka yleisö henkäisi onnellisena. Hekin olivat varmasti huomanneet tähtiratsukon astuneen areenalle. Este toisensa jälkeen täydellinen yhteistyömme tuotti laadukasta tulosta, laukka pyöri niin hyvin kuin vain mahdollista ja juuri kiillotetut nahkavarusteet kiilsivät puhtauttaan. Orini musta, hoidettu harja oli siististi sidottu ja takuton häntä hulmusi kuin satukirjoissa konsanaan. Näytimme varmasti mahtavalta parilta, jotka tukivat toistensa virheettömyyttä tilanteessa kuin tilanteessa. Viimeisen täysin onnistuneen, joustavan ja korkean hypyn jälkeen pystyin kuulemaan korvissani, kuinka katsomo räjähti onnesta.
"Hassusti tämän luokan kummankin kisaajan tekstin ensimmäisessä lauseessa luki "minun ja uljaan ratsuni"! Vaikka tottakai kummankin ratsut olivat erityisen uljaita. Tämä luokka oli todella tasainen ja on vaikea keksiä huonoa sanottavaa kuvailustasi, joten annanpa vinkin: kuvaile ensi kerralla myös hajuja (ja mahdollisesti myös makuja) jos vain pystyt! Lisäksi olisit voinut kuvailla esteitä ja rataa enemmän. Oli hienoa, että olit kuvaillut myös hiukan ratsastajan varustusta, etkä pelkästään hevosen ulkoista olemusta. Myös yleisön huomioiminen tekstissä sai tekstisi pisteet nousemaan. Olit myös löytänyt tekstiisi monen monta upeaa vertauskuvailua, jotka ovat yleensä niitä parhaita, jotka tekevät tekstistä erityisen elävän. Pidin erityisesti "hoidettu harja oli siististi sidottu ja takuton häntä hulmusi kuin satukirjoissa konsanaan." -kohdasta. En muuten tainnut löytää yhtäkään kirjoitusvirhettä! Onnea toisesta sijasta!"
Tierra
Site Admin
 
Viestit: 1295
Liittynyt: 15. Helmi 2011 12:39

Re: ERJ 12.08.2014

ViestiKirjoittaja Cannabia » 22. Heinä 2014 12:12

Kysymys luokkien 1, 2 ja 3 tehtävänannosta: Lasketaanko hevosen nimeksi tehtävänannossa myös kasvatusliite vai pelkästään hevosen oma nimi? :)
Cannabia
 

Re: ERJ 12.08.2014

ViestiKirjoittaja Tierra » 22. Heinä 2014 15:10

Myös kasvattajaliite, mutta jos tulee monta hevosta samalla liitteellä niin voin hyväksyä myös sen oman nimen mukaan ettei tarvitse kaikkia samalla kirjaimella kirjoittaa =)
Tierra
Site Admin
 
Viestit: 1295
Liittynyt: 15. Helmi 2011 12:39


Paluu Esteratsastus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron